nlc.hu
Család

Orbán Viktor járványügyi szabályok lazításáról

Orbán Viktor: Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni, de egy dologban lehet enyhítés

Egyelőre egyedül az idősotthonokra érvényes látogatási tilalom lazítását fontolják meg, jelentette be Orbán Viktor.
Orbán Viktor

Orbán Viktor a Facebookon jelentette be egy videóban, hogy túl van a a járványügyi szakemberekkel történő egyeztetés második körén.

A miniszterelnök azt mondta, „a helyzet nem könnyű”, mert miközben egyre több a vakcina, a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot. Ezért a járványügyi szakemberekkel együtt mindenkit arra kér, hogy oltassa be magát.

Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni

– mondta Orbán Viktor.

Egyetlen kivételt az idősotthonok jelenthetnek. A miniszterelnök szerint az idősotthonok lakóinak a 80 százalékát már beoltották, de sokat szenvednek a látogatási és intézményelhagyási tilalom miatt. Ezért ebben szeretnének „valami emberileg elfogadható megoldást találni”.

A kormányfő a videó elején azt is elmondta, hogy fontos nap a mai, mert „ma kezdünk oltani a kínai vakcinákkal, nekem is reményt ad ez, hogy valamikor a jövő héten a védekezés irányítói is sorra kerülhetnek”. Vagyis a kormányfőt várhatóan a jövő héten olthatják be.

(Kiemelt kép: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Koronavírus-védőoltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top