nlc.hu
Család

Hajtánnyal hagyták el Észak-Koreát az orosz diplomaták

Hajtánnyal hagyták el Észak-Koreát az orosz diplomaták

A koronavírus miatt a diktatúra felfüggesztette a vonatközlekedését a határain túlra, ezért kellett az oroszoknak ehhez a kényszermegoldáshoz nyúlniuk.

Észak-Koreában hivatalosan nincs koronavírus járvány, de a valóság valószínűleg nem felel meg a hivatalos verziónak. A határaikat több mint egy évvel ezelőtt pont a koronavírus elleni védekezés miatt zárták le, és azóta se nyitották újra. Ez azt jelenti, hogy jelenleg se busszal, se vonattal, se repülővel nem lehet bemenni az országba, ahogy elhagyni se lehet azt. A legtöbb Észak-Koreában állomásozó diplomata már tavaly elhagyta az országot, de voltak, akik mostanáig maradtak. Például azok nyolcan, akik most próbáltak hazaindulni – írja a 24.hu.

Az orosz diplomaták és a hajtány (fotó: Facebook)

Az orosz diplomaták és a hajtány (fotó: Facebook)

A csapatban gyerekek is voltak, és busszal kezdték meg az utazást, majd vonatoztak, de az utolsó kilométeren, 34 órányi utazás után már jobb híján egy kézi hajtású hajtánnyal mentek tovább a síneken. Az orosz oldalon már várták őket, és onnan busszal vitték őket Vlagyivosztokba, ahol repülőre szálltak.

További érdekességek Észak-Koreáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top