nlc.hu
Család

Csoda a Kifli ÉS Kocsma vendéglátóhelyen

Igazi csoda: törzsvendégek mentették meg a bezárás szélén álló budai kiskocsmát

Épp akkor jött a futár az adománnyal, amikor a vendéglátósok már minden reményt feladtak.

A járványügyi szigorítások miatt igazán nagy bajba került a hűvösvölgyi Kifli ÉS Kocsma. A tulajdonos házaspár épp a bezárást fontolgatta, amikor mesébe illő csoda történt. A legmélyebb kétségbeesésük közepette, deus ex machina-fordulatként egy futár csomagot hozott, amiben egy nagyobb összeg állt, amit egy százfős csapat gyűjtött össze a vendéglátósok részére.

Törzsvendégek mentették meg a Kifli és Kocsmát

A Kifli és Kocsma meghatódott tulajdonosai (Fotó: Facebook)

A bajba jutott pár hat és fél éve álmodta meg a helyet, hogy kikeveredjenek a multik világából, de mint írják, a Kifli ÉS Kocsma sokkal több lett annál, mint amit megálmodtak.

Aztán a koronavírus második hulláma miatt hozott járványügyi szigorítások ezt a kiskocsmát is a csőd szélére sodorták. „Jött a baj, ismét bezártunk, ismét az üres, hideg kocsmába járunk le hetente kétszer, hogy megy-e a fűtés, minden rendben van-e. Ez tartott mostanáig, amikor minden kitartásunk ellenére azt a forgatókönyvet is elő kellett venni a lehetetlen polcról, hogy bezárunk. Nem, ez tényleg nem lehet! Mi már nem csak azért dolgozunk mindketten más-más helyeken, hogy legyen kenyerünk, hanem azért is, hogy megmentsük a kis álmunkat, a mi közös kis Kiflinket” – írják posztjukban.

Kicsit korábbról kell kezdenem, mert mély és igazi érzésekről kell beszámolnunk. Hat és fél éve megálmodtunk valamit,...

Közzétette: Kifli ÉS Kocsma – 2021. február 4., csütörtök

 

És akkor a legreménytelenebb estén, amikor már mi is elszontyolodunk és fogyó lelkesedéssel nézzük a jövőt, jön egy bukósisakos emberke, becsönget este hétkor (Csabi: »ki a tököm jön ilyenkor?« (sic!)) és azt állítja, hogy csomagot hozott. Hát én elhittem. Átvettem” – folytatják.

A vendéglősök egyáltalán nem számítottak az összefogásra, arra pedig végképp nem, hogy a legmélyebbről tudnak visszajönni az adományoknak köszönhetően.

Most pont visszaadtátok az életbe vetett hitünket, és biztos, hogy ez a csehó ki fog nyitni” – zárják posztjukat.

Még több hírünk a vendéglátósok helyzetéről

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top