nlc.hu
Család

Mégsem lesz gendersemleges Krumplifej uraság

Mégsem lesz gendersemleges játék Krumplifej uraságból és Krumplifej asszonyságból

Tegnap a magyar sajtót is bejárta a hír, hogy Krumplifej uraságból és asszonyságból egyetlen játék marad, a gendersemleges Krumplifej, ma viszont a játékot gyártó Hasbro a közösségi média felületén cáfolta a hírt.

Bár Krumplifej uraságot a legtöbb magyar a Toy Story-filmekből ismeri, a játék sokkal régebbi annál. Először 1952-ben jelent meg, és azóta se sokat változott. Aki nem ismerné: áll egy krumpli alakú törzsből, amihez különféle kiegészítőkkel arcokat és arckifejezéseket lehet varázsolni. Egy évvel Krumplifej uraság megjelenése után kiadták Krumplifej asszonyságot is, és ők ketten azóta is sikeres termékei a Hasbro játékgyár katalógusának. Tegnap azonban robbant a hír, hogy a Mr. Potato Head és a Mrs. Potato Head nevek elől eltűnnek majd a Mr. és Mrs. szavak, így pedig egy gendersemleges játék jön majd létre. Ma a Hasbro Twitteren cáfolta a hírt, és kitart amellett, hogy a játékok továbbra is az eredeti formájukban lesznek kaphatók – írja a LadBible.

Egyelőre nem világos, hogy egy félreértésről van-e szó, vagy arról, hogy a reakciókat látva a cég visszatáncolt a terveitől. A korábbi hírt arra alapozták, hogy a Hasbro general managere-e, Kimberly Boyd azt nyilatkozta Krumplifejékről, hogy „ahogy a brand ma létezik, az erősen korlátozó, mivel a Mr. és Mrs. szavakkal korlátozzuk a nemi identitás és a családstruktúra lehetőségeit”.

Gendersemlegességről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top