nlc.hu
Család

Kéretlen képek a péniszekről

Ezek a férfiak küldenek kéretlen képeket a péniszükről

Beszélnünk kell az egyre inkább elharapódzó jelenségről: a postaládánkban megjelenő férfi nemi szervek kéretlen fotóiról.

A köznyelvben már csak „dickpic”-nek nevezzük azokat a kéretlen képeket, melyeket idegen férfiak küldözgetnek nekünk, nőknek az interneten a saját péniszükről. Teljesen érthetetlen a jelenség, mert szinte 1000 százalék, hogy férfi még így nem fogott magának nőt, hogy elküldte a nemi szerve képét egy vadidegennek, ezért is néztünk utána, hogy mégis milyen fajta emberek ezek, akik kényszert éreznek arra, hogy a péniszüket mutogassák boldog-boldogtalannak a közösségi oldalakon, és főleg miért teszik ezt velünk?

Egy új tanulmányban szerencsére megtaláltuk a választ erre a kínzó kérdésre. Az eredmények szerint kétféle típusba sorolhatók a péniszküldözgetős férfiak:

  1. narcisztikus szexisták,
  2. péniszarcúak.

Egy 1087 férfit vizsgáló tanulmányról van szó, melyben a résztvevők 48 százaléka ismerte el, hogy küldött már kéretlen képet a nemi szervéről idegen nőknek az interneten. A The Journal of Sex Research szaklapban publikált eredmények szerint a kutatók arra jutottak a kérdőívek és elemzések során, hogy azok a férfiak, akik kéretlen dickpicet küldenek, narcisztikus tüneteket és nagymértékű ellenséges szexizmust mutattak. A narcisztikus tünetek közül az önmaguk imádata és az az érzés, hogy jobbak másoknál, volt rájuk jellemző.

A kéretlen péniszképek rejtélye

Miért küldenek péniszképeket a férfiak? (Kép: Unsplash)

A szakemberek megvizsgálták a péniszképek küldőinek motivációit is, és azt az eredményt kapták, hogy a férfiak 15 százaléka félelmet akar kelteni a falloszával a nőkben, nyolc százalékuk meg a szégyen érzését szeretné felébreszteni a másik félben. Sokan pedig azt válaszolták, hogy a motivációk között a kielégülés és a kontroll érzése van leginkább.

A tanulmány legérdekesebb eredménye azonban mégis az, hogy kiderült, hogy a péniszküldők általában teljes tévedésben élnek a saját nemi szervük látványával kapcsolatban.

Túlnyomó többségük ugyanis azt gondolja, hogy a képet megkapó félben pozitív érzéseket kelt majd egy vadidegen pasi pénisze. Konkrétan 82 százalék hitte azt a résztvevők közül, hogy szexuálisan izgat egy nőt az, ha kap egy képet egy idegen péniszről, míg 50 százalék csak reménykedett benne, hogy a nemi szerve vonzódást kelt a nőkben. És majdnem 45 százalékuk azért küldött képeket a péniszéről, mert azt remélte, hogy viszonzásul kap majd női nemi szervekről fotókat. De voltak olyan teljesen fogalmatlan résztvevők is, akik azt gondoltál, hogy a kéretlen dicpic majd az ágyukba varázsol pár nőt.

A kutatók arra jutottak, hogy többségben mégis azok lehetnek, akikre a kettes pont igaz, azaz a „péniszarcú” férfiak szoktak leginkább falloszfotókat küldözgetni azért, mert azt gondolják, hogy az arcukkal nem érhetnek el célt, így inkább azzal a testrészükkel próbálkoznak a nőknél, amit a legvonzóbbnak éreznek: ez pedig a péniszük.

A párkeresés titkai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top