nlc.hu
Család

Diákjai mentették meg a kocsijában élő tanárt

Megható történet: gyűjtést szerveztek a volt diákjai a tanárnak, aki az autójában élt

José Villaruelt a diákjai csak Mr. V-nek hívták. A közkedvelt tanár a vírushelyzet miatt került nagy bajba, otthontalanná vált és az autójában élt. Ám jöttek a volt diákjai, és összegyűjtöttek neki közel 9 millió forintnak megfelelő dollárt.

A tanári szakma az Egyesült Államokban sem számít a legjobban fizetettek közé. Sajnos ezt bizonyítja José Villaruel esete is, aki Los Angelesben dolgozott középiskolai tanárként egészen tavaly májusig. A 77 éves férfi a pandémia alatt jött rá, hogy a távoktatás bevezetésével a helyettes tanári pozíciója feleslegessé vált. Felmondott és nyugdíjba vonult, csakhogy rá kellett jönnie, hogy a nyugdíjából nem tud megélni a korábbi adósságai miatt, így jobb híján kénytelen volt az autójába költözni – írja a LadBible.

José Villaruel átöleli diákját, Steven Nava-t (részlet a Fox News riportjából)

José Villaruel átöleli diákját, Steven Navát (Részlet a Fox News riportjából)

Mr. V sorsáról az egyik volt diákja, a 21 éves Steven Nava értesült, aki gyűjtést szervezett a tanár részére, amibe maga is beleadott 300 dollárt, és elmesélte a férfi történetét a TikTok-on. Az eset sokakat megindított, és a segítőkész diákok jóvoltából gyűltek az adományok: a számláló végül 27 ezer dollárnál (közel 9 millió forintnál) állt meg, amit a tanárnak a születésnapján adtak át egy ünnepség keretében, amin még a helyi polgármester is részt vett. Mr. Villaruel az utóbbi hónapokban a kocsijában evett és aludt, ezért borzasztóan megörült a nagylelkű ajándéknak, eleinte el sem akarta hinni. Úgy érzi, ez is emlékezteti őt arra, hogy megéri jót tenni a világgal, és szeretne tovább menni ezen az úton.  

További megható történetek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top