Életmód

Diákjai segítettek az élesztő nélkül maradt pedagóguson

A napokban többen rohanták le a boltokat a koronavírus-járvány kapcsán elrendelt korlátozások miatt. Egy kaposvári tanárnak nem volt alkalma a bevásárlásra, így élesztő nélkül maradt. Szerencsére a diákjai segítettek neki.

A koronavírus-járvány idején nem csak az időseknek, mindenkinek elkél a segítség. A megelőzés kapcsán bevezetett intézkedések miatt sokan lerohanták a boltokat, volt azonban olyan, akiknek nem volt lehetősége erre. Iváncsikné Kálmán Éva tanárként dolgozik, és nem tudott elmenni bevásárolni. A kaposvári nő lányait küldte kedden élesztőért, ám ők sehol nem kaptak, ezért a pedagógus a közösségi oldalon érdeklődött ismerőseitől, hol tudna vásárolni a kenyérsütéshez alapanyagot.

Ivancsikné Kálmán Éva posztját diákjai is olvasták, akik már kedd este kettő élesztőt raktak a tanáruk postaládájába – számol be a Somogy Online. Volt mellettük egy cetli, amelyre az volt írva: „Drága Éva néni, fogyasszátok, használjátok egészséggel”.

Másnap újabb meglepetés érte a tanárnőt, mert még négy darab élesztőt kapott, amiből így tudott adni a hiánnyal szenvedő idős szomszédjának, aki a koronavírus-fertőzés megelőzése miatt szintén nem mozdult ki az otthonából. A pedagógust annyira meghatotta a diákjai tette, hogy el is sírta magát. A tanárnő azt kéri mindenkitől, hogy a bajban figyeljünk jobban oda egymásra.

További híreink az nlc.hu-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top