Szabadidő

Magasról tesznek a koronavírusra a floridai strandolók

Koronavírus ide vagy oda, a floridai strandok közül több is nyitva tart.
koronavírus florida strand

A koronavírus-járvánnyal mit sem törődve ezrek özönlötték el a floridai strandokat a napokban. Bár Donald Trump múlt pénteken országos szükségállapotot rendelt el az Amerikai Egyesült Államokban és az embereket folyamatosan figyelmeztetik, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, és tartsák a távolságot egymástól, a tengerpartok mégis megteltek.

Magától értetődő lenne persze, hogy a strandokat is lezárják, ahogy ezt néhány helyen, így Fort Lauderdale-ben, a Miami Beach-en már meg is tették, azonban például a népszerű Clearwater Beach még mindig nyitva áll azok előtt, akik magasról tesznek a fertőzésveszélyre.

Kedd reggel Florida kormányzója, Ron DeSantis korlátozó intézkedéseket jelentett be: a kávézók, éttermek és szórakozóhelyek legfeljebb délután 5 óráig tarthatnak nyitva. Az éttermek kapacitását 50 százalékkal csökkenteni kell, az embereknek pedig azt javasolják, hogy inkább rendeljék házhoz az ételeket. A strandokat azonban nem záratta be, ezt a helyi döntéshozók belátására bízta.

Floridában a legfrissebb adatok szerint eddig 192 embernél diagnosztizáltak koronavírust.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top