Szabadidő

Mentsd meg az éttermet: többmilliós borravalót adtak

Csaknem három millió forintnyi összeggel segítettek.
többmilliós borravalót adtak

Sok vendéglátós esett kétségbe az elmúlt napokban: mi lesz a megélhetésével?! Már Budapesten is be kell zárni három óra után, a házhoz szállítás pedig nem biztos, hogy mindenkinél működik, és hogy hoz ugyanannyi bevételt.

Átérezte ezt a helyzetet az a houstoni pár is, aki a CNN beszámolója szerint hétfőn tért be vacsorázni az Irma’s Southwest étterembe. Az utolsó olyan napon, mikor a hely még fogadhatott vendégeket, keddtől ugyanis ők is csak házhoz szállításokat teljesíthetnek az Egyesült Államokban – írja a 24.hu.

 A névtelenségét megőrző pár is tisztában lehetett azzal, hogy milyen nehéz helyzetbe kerül ezzel a hely, ezért a segítség legkézenfekvőbb módját választották:

Összesen 9400 dollár (2,9 millió forint) borravalót hagytak a személyzetnek, miközben a vacsora alig került 90 dollárba (28 ezer forint).

Louis Galva, az étterem tulajdonosa szerint 1900 dollárt készpénzben hagytak a pincérnél, mellé pedig 7500 dollárt bankkártyán keresztül utaltak az étterem számlájára. Az étterem dolgozói nem akartak hinni a szemüknek, nem akarták elhinni, hogy valaki ennyire a szívén viseli a sorsukat. A férj a számlán üzenetet is hagyott az étterem vezetőjének, melyben arra kérte, a pénzből fizesse az alkalmazottait a következő pár hétben. Galvan azt nyilatkozta, a pénzt szétosztják a személyzet között, így mindenkinek jut majd 300 dollár.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top