nlc.hu
Család

Mit jelent a feminista nő?

Feminista vagy? Micsoda eretnekség, hogy nő létedre embernek képzeled magad!

Aljas feminista vagy, ha ellenkezni merészelsz a szent küldetés ellen, hogy az asszonyságoknak a konyhában a helye és szolgálni kell az embert, azaz a férfit.

Úgy tűnik már jó ideje, hogy visszafelé megyünk az időben, ez pedig most, a járványos frusztrációk tengerében még inkább előtörni látszik. Annyira idegesek már az egyszeri kommentelők mindenféle közösségi csatornán, hogy a feminizmust veszik elő napról napra, mindig más kontextustban, de a lényeg egy: a feminista jelző szitokszóvá vált, és ha kiderül rólad, hogy olyan nő vagy, aki nem feltétlenül akar egy kiválasztott férfi uralma alatt élni, neadjisten ugyanolyan jogokat szeretnél magadnak, mint hímnemű embertársaid, akkor bizony megkapod, hogy mocskos feminista vagy, és ne csodálkozz, ha örök életedre egyedül maradsz, mert az „ILYENEKRE” nem néz egy pasi sem, és majd a macskáid fogják lerágni a lábujjadat öregkorodban – ez vár egy aljadék feministára, aki el akarja nyomni szegény férfiakat.

Az ész megáll, és hátranéz

Egyre többször érzem azt, hogy tömegesen megy el az emberek esze. Most épp a feminizmussal kapcsolatban. Értem egyébként, hogy ebben a jelenségben, hogy szitokszóvá vált a feminizmus, vastagon benne van a – hím- és nőnemű – politikusaink retorikája, amiben szinte minden alkalommal megjelenik, hogy a nő valamiféle alárendelt faj, aki azért létezik, hogy megfőzze a férfinek a vacsorát, és teleszülje a férfi magjaiból az országot. Ennyi az értelme annak, hogy vagyunk, kedves nőtársaim, nem csoda, hogy a közösség, társadalom véleménye is errefelé tendál, ha egyszer évek óta ezt hallgatja odafentről.

Szép lassan, mint a méreg, szétterjedt az ereinkben a nőellenes duma, és már ott tartunk, hogy eddig értelmesnek tartott nő (!) ismerőseimtől is látok olyan kommenteket, hogy mennyivel jobb volt, amikor szoknyában jártak a nők.

Bezzeg a régi szép időkben nem volt ennyi probléma, mert nem dumálhattak a nők, nem fajult el a világ ilyen #metoo irányba, hogy csak úgy zaklatást kiabálhatnak és beárulhatják szerencsétlen erőszaktevőket, hogy még következménye is legyen.

A másik pasi meg azt fejtegeti valamelyik közösségi oldalon, hogy a nők rontották el az egész világot, minek kellett ugrálni, miért nem volt jó az, hogy néha elverték őket otthon és lesunyt fejjel nevelhették a kölköket, túrhatták a földet és kiszolgálhatták a férjüket. Bezzeg 150 éve még nem volt ennyi válás, nem volt megcsalás – ja, de, amúgy volt, csak titokban maradt, eltűrték, mert nem volt esély új életet kezdeni. Erre jött ez a fránya feminizmus és véget vetetett annak, hogy a férfi felsőbbrendű, mégiscsak felháborító, mi lesz így a világból?! Inkább mosolyogj, úgy sokkal szebb vagy, és leginkább maradj csendben, tudd, hol a helyed, ha nő vagy.

A feminista szitokszóvá vált

Büszkén vállaljuk, hogy feministák vagyunk (Kép: Getty Images)

A feminizmus tényleg szörnyű

Egy férfi ismerősöm küldte a következő idézetet erről a témáról: „A feminizmus az a radikális eszme, mely szerint a nő is ember.” Tényleg elég szörnyű és szidni való, sőt, megvetendő minden feminista, hiszen mit képzelnek, hogy embernek hiszik magukat, mikor a nagyszerű politikusaink is kinyilatkozták már nem egyszer, hogy a nő az asszonyság, a férfi meg az ember (a gyerek meg közjószág). Ha nem vagy asszony, nem érsz semmit, ha nem szolgálod alázattal az uradat, akkor az a feminista vagy, aki egyértelműen felelős a szétrohadó párkapcsolatokért, családon belüli erőszakért (kellett neked önállóskodni meg visszabeszélni!), a világ összes válásáért és hűtlenségért, hiszen nyilván új nőt keres a pasi, ha nem töltöd be a rendes, becsületes asszonyi szerepedet otthon.

Azért is te vagy a hibás és megkapod a feministázást szitkozódásként a fejedre, ha véletlenül megpedzegetnéd, hogy szeretnél annyi pénzt kapni a munkádért, mint a férfi kollégáid.

Mégiscsak hallatlan, mit képzelsz magadról, mikor te egy nő vagy, ami annyit jelent a munkáltatód szemében, hogy nem lehet megbízni benned, mert bármikor szülőgéppé alakulhatsz át észrevétlenül. Hogy is gondolod, hogy úgy tekintsenek rád, mint egy férfire, aki maga a szikla, a szilárdság, csak mert nincs méhe. Nyilván több pénzt érdemel alanyi, vagyis nemi jogon, sokkal kevesebb a gond vele, mint veled, nincsenek veszélyesen szeszélyes PMS tünetei, nem menstruál, nem szül, nem marad otthon, ha beteg az a magyar gyermek… és egyáltalán: neki nem vaginája van, úgyhogy nem is kérdés, hogy te csak egy ócska feminista vagy, ha ennek nem hódolsz be és nem veted alá magad, hanem küzdesz itt az emberi státuszért. Micsoda eretnekség!

Büszke feministák egyesüljetek!

A feminista nem szitokszó, akármennyire is igyekeznek a felsőbb szinteken is lehúzni a jelentését a sárba. Ha azt mondja rád valaki, hogy feminista vagy, húzd ki magad büszkén, mert az azt jelenti, hogy jól képviseled a saját érdekeidet, érzéseidet, jogaidat, nőiségedet. Azt jelenti, hogy kiállsz magadért és nem hagyod, hogy elnyomjanak csak azért, mert nőnek születtél. És a lányaidnak is azt fogod tanítani, hogy egyenrangúak minden más emberi lénnyel, nemtől függetlenül.

Azt is jelenti, hogy nem érzed alsóbbrendűnek magad, és ez csoda jó dolog, mert nem is vagy csupán a női mivoltod miatt senkinek az alattvalója.

Nem akarok ötleteket adni, de kíváncsian várom, hova fajul még a nők konyhába és szülőszobába szorításának egyre nyomasztóbb vitája, vajon visszamegyünk egészen a földesúri rendszerhez, „az első éjszaka joga”-féle törvényekhez és meghatározzák azt is, hány gyereket kell kinyomnunk magunkból kötelezően x év alatt, miközben kavargatjuk az urunknak és parancsolónknak a vacsorát? És ha ellenállunk, ha emberszámba vesszük saját magunkat, akkor már jön is a szitokáradat? Még az is lehet, hogy a végén lesz egy átnevelő tábor a feministáknak épp úgy, mint a homoszexuálisoknak, mert ez csak valami elfajzás lehet, a nemnormalitás maga, hogy egy nő embernek képzelje magát.

Még több gondolkodnivaló:

Ezt a cikket jóváhagyta az nlc ombudswomanje azért, hogy valóban neked, veled, érted szóljon.
Ki Ő?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top