nlc.hu
Család

A pasi szünetet akar tartani

Mit jelent igazából, ha egy pasi szünetet akar tartani a párkapcsolatban?

Voltál már olyan párkapcsolatban, amiről azt hitted, minden rendben megy, erre a pasi közölte a semmiből, hogy szünetet akar tartani?

Egy világ omlik össze benned, ha amúgy azt gondolod, hogy jól működő párkapcsolatban vagy, szereted a férfit magad mellett, ám egy nap váratlanul mégis azt közli veled, hogy szünetet szeretne tartani. Miért akar szünetet egy pasi és mit jelent ez igazából? Joe Amoia párkapcsolati tanácsadó segít megfejteni ezt az üzenetet. A szakember szerint, amikor egy férfi szünetet akar tartani, annak mindig megvan a maga oka, általában a következő három közül az egyik.

1. Megijed az elköteleződéstől

Pont azért akar eltávolodni, mert megrémül attól, milyen közel engedett magához. Ilyenkor a szünet épp azt jelenti, hogy úgy érzi, beléd szeretett annyira, hogy a következő szintre is hajlandó lenne lépni – jelentsen ez összeköltözést, házasságot, vagy egy közös kutyát -, ami megijeszti, ahelyett, hogy örömmel töltené el. Ebben az esetben a szünetre azért van szüksége, hogy kitalálja, mit szeretne és a jó döntést tudja meghozni. Vissza fog térni, ha ráébred, milyen fontos vagy neki igazából, akkor viszont már nem fog rémüldözni, hanem teljes vállszélességgel veti bele magát a kapcsolatba.

Miért akar a pasi szünetet a kapcsolatban

Mindig van oka annak, miért akar egy pasi szünetet (Kép: Unsplash)

2. Nem akar komoly kapcsolatot veled

Sajnos szembe kell nézni azzal a lehetőséggel is, hogy igazából a szünet azt jelenti, hogy nem igazán szeretne komoly párkapcsolatot a pasi veled. Mivel nehéz teljesen őszintének lenni, ezért nem mondja azt, hogy „Figyelj, amikor összejöttünk, azt hittem, lehet ebből valami, de rájöttem, hogy nem az a nő vagy, aki mellett le tudnék horgonyozni”, hanem inkább marad annál az egyszerűbb mondatnál, hogy „Tartsunk egy kis szünetet.” Így próbálja megkönnyíteni a saját dolgát, hogy kihátráljon a kapcsolatból.

3. Nem akar megbántani

A szakember abban hisz, hogy a legjobb megmondani egyenesen az igazat, még akkor is, ha tudjuk, hogy meg fogjuk bántani a másikat, főleg, ha párkapcsolatról, szerelemről van szó. Inkább bántson meg, mint bizonytalanságban tartson a féligazságokkal, füllentésekkel, vetítésekkel és elkerülő mondatokkal. Amoia hozzáállása az őszinteséghez azonban ritkább, és gyakrabban fordul elő az, hogy nem mondja meg a pasi, mi baja van pontosan a kapcsolattal, mert az konfliktust jelentene, ezért inkább menekülőre fogja és szünetet kér. Ezzel csak az a probléma, hogy így nem tudjátok megoldani a párkapcsolati gondokat, és a szünetből könnyen lehet végleges szakítás, pedig egyenesebb kommunikációval esetleg még menthető lett volna a kapcsolat.

Szerelem, szerelem:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top