nlc.hu
Család

Teherbeesés terhesen

Már terhes volt, amikor újra teherbe esett a nő

A teherbe esések úgy 0,3 százalékánál fordul elő ilyen.

Noah és Rosalie lehetnének ikrek, mivel ugyanazon a napon születtek egy anyától, csakhogy három hét különbséggel fogantak. A 39 éves Rebecca Roberts már várandós volt fiával, amikor lányával teherbe esett.

Már terhes volt, amikor újra teherbe esett a nő

Képünk illusztráció. Már terhes volt, amikor újra teherbe esett a nő (Fotó: Unsplash)

A szuperfetációnak nevezett esemény nagyon ritka, de nem lehetetlen: ebben az esetben egy másik petesejt a megfoganás után szabadul fel, és termékenyül meg. A teherbeesések úgy 0,3 százalékánál fordul elő ilyen, gyakran a második baba a terhesség alatt elhal, és csak az egyik csecsemő születik meg.

Rebecca és férje, Rhys Waver az első olyan pár a világon a Metro szerint, akiknek mindkét babájuk világra jött a szuperfetációt követően. Rosalie alig volt egy kiló születésénél, de a nála dupla annyit nyomó Noah súlya sem mondható nagynak. A kis születési súly miatt a kislányt még 95 napig tartották a bristoli kórházban, Noahnak pedig ugyancsak kezelésre volt szüksége még három hétig.

Beautiful and challenging Pregnancy and Birth Story! What an amazing journey! *shared from public post* Rhys Weaver @...

Közzétette: Great Expectations Childbirth and Doula Services – 2021. március 15., hétfő

A 12. heti ultrahangon még csupán egy magzatot láttak, a harmadik vizsgálat mutatta ki, hogy „ikreket” vár.

A párnak egyébként van egy 14 éves gyereke, Summer.

Különleges teherbeesések és kísérletek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top