nlc.hu
Család

Járványügyi szabályok a 3 millió beoltott után

Ma meglehet a 3 millió beoltott, újabb lazítások jöhetnek

A mai nap folyamán minden bizonnyal elérjük a 3 millió beoltottat, a kormány újabb enyhítésről dönthet.

Már csak 30 353 oltás hiányzik ahhoz, hogy elérjük a 3 millió beoltottat Magyarországon. Ez minden bizonnyal a mai nap folyamán meg is lesz, ugyanis az elmúlt héten átlagosan 78 ezer ember kapta meg a vakcinát naponta.

A 3 milliós számnak azért van jelentősége, mert Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt csütörtöki kormányinfón azt mondta: az újraindítás következő lépéseiről a kormány akkor dönt, ha a beoltottak száma eléri a 3 milliót. Gulyás akkor ezt 5-6 napon belülre várta, vagyis úgy tűnik, sikerül tartani az ütemet.

Koronavírus-vakcina

Bujdosó László osztályvezető-főorvos beolt egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházban 2021. április 12-én (Fotó: MTI / Vasvári Tamás)

Azt már korábban világossá tette a kormány, hogy a beoltottak számától teszi függővé a lépcsőzetes nyitást. Ennek első lépése az volt, hogy miután meglett a 2,5 millió beoltott, április 7-től enyhítettek a szabályokon.

Orbán Viktor miniszterelnök a 4 millió számhoz kötötte az újraindítást, szerinte ezt május elejére fogjuk elérni. Arra számít, hogy akkor már közel leszünk ahhoz, hogy mindenki, aki regisztrált, az megkaphassa az oltást. És akkor védettségi igazolvánnyal újra lehet koncertre menni, moziba, szállodába, sportrendezvényre.

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top