nlc.hu
Család

Egy szülő összeházasodna gyerekével

Saját gyerekével házasodna egy szülő, perel, hogy megtehesse

Hiába mondják, hogy semmi esélyük, nem tágítanak.

Egy New York-i szülő szeretne összeházasodni saját gyerekével, ezért pert is indított – írja a 24.hu. A per irataiban nem nevezték meg a kérdéses szülőt, akiről azt sem lehet tudni, hogy anya vagy apa-e, hány éves, és pontosan hol lakik, csak annyit tudni, szülő és gyermeke „képtelenek gyereket nemzeni”. A szülő azt szeretné elérni, hogy a bíróság ítélje alkotmányellenesnek, és betarthatatlannak a házasságukat megtiltó törvényeket. Az irat szerint házasságuknak „spirituális, transzcendens célja” van.

New York állam törvényei szerint bűncselekmény a vérfertőzés, ami akár négy évig tartó börtönbüntetéssel is sújtható, míg a vérfertőző házasság semmisnek számít, és fél év börtönt lehet kapni érte. Egy állami fellebbviteli bíróság 2014-ben ugyan engedélyezte egy nőnek, hogy házasságot kössön anyja féltestvérével, de a bíróság abban az ítéletben is megemlítette, hogy a testvérek valami szülők és gyerekek közötti házasságra szinte egyetemes undorral tekintenek – írta a történetet közlő New York Post. A lapnak egy családjogi ügyvéd elmondta, semmi esély, hogy a bíróság melléjük állna. A Post többször is kereste a szülő ügyvédjét, de ő nem akart válaszolni a kérdéseikre.

Lót és a lányai

Rubens: Lót és a lányai (1610 körül)

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top