nlc.hu
Család

Nem tudják a cégek, hány diákra főzzenek hétfőn

Zavar a rendszerben: a közétkeztető cégek nem tudják, hány iskolásra főzzenek hétfőn

A közétkeztető cégek sokáig úgy készültek, hogy április 19-én minden iskola kinyit, de azóta már lemorzsolódtak a középiskolák, legutóbb pedig a felső tagozatos általános iskolai tanulók is. Bonyolítja a helyzetet, hogy valószínűleg az alsósok közül is rengetegen nem mennek majd vissza hétfőn.

A jelenlegi helyzet elég zavaros, így a közétkeztetési cégek maximum megtippelni tudják, hány diákra kell készülniük hétfőtől. A felső tagozatosok otthon maradása mellett sok szülő is csak az utolsó pillanatban dönt majd, ami már késő, mert ezeknek a cégeknek az alapanyagok beszerzésére 48-72 órára, vagyis két-három munkanapra van szükségük, szóval a hétfői étkeztetéshez szerdán már meg kellett volna tervezniük – írja a 24.hu.

Nehéz most Magyarországon közétkeztető cégnek lenni (fotó: Pixabay)

Nehéz most Magyarországon közétkeztető cégnek lenni (Fotó: Pixabay)

Sáfár Ferenc, a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége közösségi étkeztetési szekciójának vezetője szerint a szektorban akkora a bizonytalanság, hogy még csak becslésekre is nehezen vállalkoznak. Mivel azért muszáj, ezért úgy számolnak, hogy az érintett korosztály 30-40 százalékára kapnak majd megrendelést.

Az iskolák újranyitásáról az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top