nlc.hu
Egészség

A tanárok gondolatai az iskolák nyitásáról

A tanárok majdnem 90 százaléka ellenzi az iskolák nyitását

Majdnem négyötödük pedig megtagadná a munkát, ha 19-én be kellene menniük dolgozni.
Iskola fertőtlenítése

A pedagógusok döntő többsége (87 százalék) nem pártolja az oktatói, nevelő intézmények április 19-re tervezett újranyitását, míg 7 százalék egyetért azzal.

Ez volt az egyik fő megállapítása a 21 Kutatóközpont és a Pedagógusok Szakszervezete közös kutatásának. Akkor kezdték egyébként a vizsgálatot, amikor még úgy volt, április 19-én minden iskola megnyit; azóta tudjuk, hogy a középiskolákban marad az online oktatás – emlékeztet a 24.hu.

További fontosabb megállapítások:

  • A válaszadók leginkább azzal az állítással értettek egyet (49 százalék), hogy az oktatási intézmények akkor nyissanak ki, ha 100 ezer lakosra vetítve hetente száznál alacsonyabb a fertőzöttek száma.
  • A legtöbben a fokozatos nyitást preferálják, de 29 százalék szerint minden intézménynek egyszerre kellene nyitnia májusban.
  • Ha megnyitnak az iskolák 19-én, a kitöltők több mint fele (54 százalék) úgy nyilatkozott, bemenne a munkahelyére és megtartaná jelenléti oktatásban az óráit, foglalkozásait. Ehhez képest 21 százalék csak tantermen kívüli oktatást folytatna nyitás esetén, még 18 százalék a jelenléti oktatás megtagadása mellett foglalt állást.
  • Minél idősebb és veszélyeztetettebb egy pedagógus, annál kevésbé szeretne visszamenni tanítani, de a fiatalabbak 17 százaléka is megtagadná a személyes oktatást.
  • A legtöbben (33 százalék) április elseje és harmadika között, további 20 százalék pedig egy héttel később, április 9-e és 11-e között kapta meg az első oltását. A pedagógusok további 5 százaléka számolt be arról, hogy bár regisztrált, de még nem kapott értesítőt az oltás időpontjáról, további 3 százalék jelenleg is fontolgatja a regisztrációját.
  • A pedagógusok 6 százaléka nem is szeretne oltást, 9 százaléku átesett a fertőzésen a közelmúltban.

A további eredményekhez ajánljuk a 24.hu összefoglalóját.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top