nlc.hu
Aktuális

Megkezdődik a jelenléti tanítás a gimnáziumok alsó tagozatában is

Az általános iskolákkal együtt nyithatnak a gimnáziumok felső tagozatai is

Az alsósok az általános iskolásokkal együtt térhetnek vissza az osztályterembe.

A 24.hu az Emberi Erőforrások Minisztériumához (EMMI) fordult, hogy megkérdezzék, mi lesz a hat-, és nyolcoszátlyos gimnáziumok 9. osztály alatti évfolyamaival, azaz az alsó tagozatokkal, az április 19-én, amikor az általános iskolákba és óvodákba visszatérhetnek a gyerekek a koronavírus-járvány miatt bevezetett otthoni oktatást követően. 

„A hat- és nyolc évfolyamos gimnáziumok 5-8. évfolyamai a jelenlegi tervek szerint az általános iskolásokkal együtt térnek vissza a jelenléti munkarendhez, ahogy az már a döntés bejelentésekor is elhangzott” – írta az EMMI a lapnak küldött válaszában, Maruzsa Zoltán múlt hét pénteki nyilatkozatára hivatkozva.

Ekkor indul újra az oktatás a gimnáziumok felső tagozatán

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A 24.hu emlékezet rá, hogy Maruzsa akkor nyilatkozatában nem volt szó a hat-, és nyolcosztályos intézményekről, csupán egy általános közlés hangzott el, amely szerint „a 9-12. évfolyamokon csak május 10-én áll vissza a jelenléti oktatás, az 1-8. évfolyamokon és az óvodákban azonban már április 19-én”

A lap arra is rámutat, hogy Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában úgy fogalmazott, hogy nem érdemes néhány napra kinyitni ezeket az intézményeket, kérdés viszont, hogy ennek fényében a többi osztályt miért “éri meg” kinyitni, amikor még sokan nem kapták meg a covid-19 elleni vakcinát.

További híreink a koronavírus-járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top