nlc.hu
Aktuális

Sor a Városmajor utcai oltóponton

Hatalmas a sor a Városmajor utcai oltóponton, potyázók is próbálkozhatnak

Legalább 200 méteres lehet a sor a Városmajor utcai oltópontnál, katonák próbálják kiszűrni a potyázókat.

Hatalmas tömeg alakult ki hétfőn Budapesten a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika oltópontja előtt – írja a hvg.hu. Szemre nagyjából 200 méteres sor alakul ki az oltásra várókból, körülbelül 500 ember várakozhatott az utcán.

Hatalmas a sor a Városmajor utcai oltóponton, portyázók is próbálkozhatnak

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Ér- és Szívsebészeti Klinikája a XII. kerületi Városmajor utcában. Az egészségügyi intézmény első helyezést ért el a HáziPatika.com által meghirdetett Az év kórháza szavazáson az ápolás- és szakszemélyzet kategóriában.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A tömeget katonák és egészségügyi dolgozók koordinálják, és állítólag a potyázókat is próbálják kiszűrni a sorból: azt kérik, hogy akinek nincs hétfőre időpontja, ne próbálkozzon. A várandósokat, illetve kisgyerekkel érkezőket előreveszik.

A környék közlekedését is megterhelte az oltásra érkezők nagy száma, dugók alakultak ki a környező utcákban – írja a lap.

A Városmajoron már többször is kialakult tömegnyomor, például azon a hétvégén is, amikor kismamákat oltottak be soron kívül. A Nemzeti Népegészségügyi Központ március 26-án engedélyezte a várandósok koronavírus elleni oltását, amelyre a Semmelweis Egyetem azonnali hatállyal lehetőséget biztosított.

A káosz lehetséges okai

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top