nlc.hu
Aktuális

Háziorvos az oltási tervről

Háziorvos az oltási tervről: vicc és katasztrófa egyben

Egy háziorvos összegyűjtötte a tapasztalatait az oltási tervvel kapcsolatban.
Koronavírus-vakcina a háziorvosnál

Az oltási regisztráció problémáiról, a káoszba fulladt tömeges oltásról és a vakcinákkal kapcsolatos többi nehézségről mi is írtunk korábban. A 444-en most egy neve elhallgatását kérő háziorvos osztotta meg a tapasztalatait, és úgy jellemezte az oltási tervet, hogy „vicc és katasztrófa egyben”.

Szerinte az oltásregisztráció több sebből vérzik – például több e-mail címmel, de azonos TAJ-számmal többször lehet regisztrálni –, de nagyobb baj, hogy a beteg nem tudja sehol leellenőrizni, rajta van-e a listán, a háziorvos pedig nem látja, krónikus betegséggel rendelkező páciense rajta van-e.

Ha valaki nincs rajta a listán, hiába lenne indokolt az oltása a krónikus betegsége miatt, a háziorvosok nem olthatják be. Arról pedig fogalmuk sincs, mi alapján kerül fel valaki az oltási listára. Akiket például a most megszólalt doktor regisztrált oltásra, nincsenek fent az oltáslistán. Vannak viszont olyanok az általa oltandók listáján, akik nem tartoznak a körzetéhez.

Mint írja, a háziorvosoknak fogalmunk sincs, körülbelül mikor, milyen és mennyi oltásra lesz lehetőségük. Azt sem tudják, ők oltanak-e vagy oltópontra kell szervezni a betegeket. Ezt csak 1-3 nappal az oltóközpontba utalás előtt tudják meg.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/Bús Csaba)

Oltási anomáliák:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top