nlc.hu
Család

Orbán Viktor az újranyitásról

Orbán Viktor: „Május végére kint vagyunk a vízből”

Egyéni védelem van, mondta a miniszterelnök: „Valaki beoltatja magát, vagy meg fog fertőződni.” A miniszterelnök az iskolák újranyitásáról is beszélt a Kossuth Rádióban.

Orbán Viktor azt mondta, az óvatosság miatt döntöttek úgy, hogy csak az alsó tagozatosokat engedik vissza az iskolába hétfőtől. Arról nem beszélt, hogy miért hagyták rá a szülőkre a döntést, Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ugyanis pont ezt lengette be csütörtökön, hogy ha nem akarják iskolába járatni a gyereket, akkor az iskolaigazgatóknál kell kérvényezni. Ha a gyerekek hiányoznak, pusztán arra kell figyelni, hogy ne gyűljön össze 250 óránál több hiányzás. A Magyar Orvosok Szakszervezete a nyitást közleményben ellenezte

orbán viktor a rádióban

Orbán viktor a kossuth rádióban (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Orbán azt mondta, hogy kevesebb pedagógus regisztrált oltásra, mint várták, de akik igen, azokat beoltották. 

241 honfitársunkat vesztettük el az utóbbi 24 órában, jelentette be a miniszterelnök. Hazánkban az 1 millió főre jutó halálesetek száma rendkívül magas, Európában a miniállamokat leszámítva csak Csehországban magasabb a ráta. 

Ezzel együtt azt is elmondjuk, hogy lakosságarányosan az első oltások számát tekintve csak Málta előz meg minket Európában. Orbán azt mondta, a teraszok nyitása látványos dolog, az embert a régi életére emlékezteti. 

A rádióinterjú további része arról szólt, hogy a magyar ellenzék és a baloldal miként akar rosszat Magyarországnak. 

Az nlc szerkesztősége buzdít mindenkit, hogy ha hívják, menjen és oltasson, fogadja el a vakcinát. A mellékhatások könnyed megfázásnak tűnhetnek a kórházi lélegeztetéshez képest. Ahogy azt rengeteg szakember megfogalmazta már: csak az oltással vethetünk véget a világszerte tomboló koronavírus-járványnak.

Hogyan nyit a világ? 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top