nlc.hu
Otthon

Pfizer vakcina harmadik dózis

Egy harmadik dózis vakcinára is szükség lehet a Pfizer vezérigazgatója szerint

Albert Bourla arról is beszélt, hogy szerinte mikor kaphatjuk vissza a járvány előtti életünket.

A CNBC-re hivatkozva írja a hvg.hu, hogy Albert Bourla, a Pfizer amerikai gyógyszercég vezérigazgatója egy online beszélgetésen azt mondta, hogy az oltottaknak jó eséllyel egy harmadik dózis vakcinára is szükségük lesz, amit valószínűleg a második beadásától számított 12 hónapon belül kell majd felvenni.

A Pfizer-BioNTech vakcinája (nlc illusztráció)

A Pfizer-BioNTech vakcinája (nlc illusztráció)

Bourla nem tartja kizártnak, hogy a koronavírus egyfajta szezonális járvánnyá alakul át, így a védőoltásokat annak megfelelően, évente meg kell ismételni. A hvg.hu megjegyzi, hogy a Pfizer vezérigazgatóját más témában az olasz Corriere is kérdezte, de ők arra is kíváncsiak voltak, hogy Bourla szerint őszre elegendő beoltott lesz-e a világban, és hogy visszakapjuk-e a járvány előtti életünket. Bourla közölte, hogy úgy véli, igen.

Az nlc szerkesztősége buzdít mindenkit, hogy ha hívják, menjen és oltasson, fogadja el a vakcinát. A mellékhatások könnyed megfázásnak tűnhetnek a kórházi lélegeztetéshez képest. Ahogy azt rengeteg szakember megfogalmazta már: csak az oltással vethetünk véget a világszerte tomboló koronavírus-járványnak.

Fontos infók az oltásról: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top