nlc.hu
Család

A nő, aki értéktelennek érzi magát

Nyílt levél a nőnek, aki értéktelennek érzi magát

Egy nő nyílt levele az összes nőnek, aki valaha érezte úgy, hogy értéktelen egy párkapcsolatban.

Magamat egy pozitív, vagány, másokat inspiráló nek tartom. Megtaláltam a módját, hogyan fejlesszem magam minden áldott nap, hogyan nézzem az élet kihívásait és nehézségeit is lehetőségként. Odafigyelek másokra, igyekszem mosolyt varázsolni az arcukra, és azon vagyok, hogy pozitív hatással legyek a környezetemre. Ez utóbbi amennyire az erősségem, annyira legalább a keresztem is. Az elmúlt években folyton mérgező kapcsolatokba léptem, legyen szó szerelemről vagy barátságról. A legszívfájdítóbb talán az volt, amikor egy kollégám, aki jó barátom is volt egyben, egy majdnem-párkapcsolatot alakított ki velem. Azért csak majdnem, mert amikor arra került volna sor, hogy komolyabbá váljon a kapcsolatunk, kiderült, hogy nincs benne érzelem, nincs empátia vagy tisztelet irántam.

Üres volt belül. Mindig egy lépést tett felém, aztán egy lépést távolodott, mert nem akarta elkötelezni magát egy pillanatig sem.

Bármennyire is próbáltam túltenni magam rajta, nem tudtam elszakadni tőle. Azt akartam, hogy akarjon velem lenni. Azt akartam, hogy fogadja tárt karokkal a törődésemet. Márpedig ha én törődöm valakivel, akkor nem végzek félmunkát. Ilyen vagyok, mindent beleadok, így tudok szeretni. Ha én akarok valakit, akkor az tud róla, ez biztos. Ennek a pasinak azonban nem volt semmi olyan szeretetnyelve, amit értettem volna.

Megérdemled, hogy szeressenek

Mindenki megérdemli, hogy őszintén szeressék (Kép: Unsplash)

Magamat hibáztattam hosszú ideig, hogy biztos engem nem lehet szeretni, de aztán rá kellett ébrednem, hogy nem velem volt a gond, hanem ő volt mélyen, érzelmileg sérült, aki nem képes igazán, nyíltan szeretni senki mást, csak önmagát. Nem én voltam értéktelen, jelentéktelen, hanem neki voltak olyan problémái, amiket nem tudott megoldani a lelkében. Úgyhogy azt tudom javasolni, kedves nő, aki értéktelennek érzed magad, hogy tanulj az én hibámból! Találd meg a saját érzelmi középpontodat, ne egy pasinál keresd azt, hogy teljesnek érezd magad.

Találd meg azt a bátorságot a lelkedben, amivel két lábbal tudsz a földön állni, és nem alkuszol meg kevesebbel, mint amennyit megérdemelsz. És hidd el, hogy sokkal többet érdemelsz, mint egy jéghideg, szeretni képtelen, érzelmi sérült embert.

Azt érdemled, hogy tiszta szívből szeressen és törődjön veled a párod, a testeddel, lelkeddel és érzéseiddel egyaránt. Azt érdemled, hogy értékeljen az a férfi, akinek a szerelmedet és energiáidat adod. Azt érdemled, hogy csodálatos randikra vigyen és ne kelljen bocsánatot kérned, ha elmondod, mit szeretnél egy kapcsolatban. Ez a minimum. Ennél lejjebb ne tedd a lécet! Azt érdemled, hogy félelem és szégyenérzet nélkül kimondd, amit gondolsz. Azt érdemled, hogy a melletted lévő férfi a tetteivel bizonyítsa a szerelmét, ne csak üres szavakkal ámítson. Emlékeztesd magad erre minden alkalommal, amikor elviselhetetlen kompromisszumot akarnál éppen kötni. Megérdemled azt a férfit, aki felismeri és elismeri, milyen értékes nő vagy!

via

Még több nyílt levél:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top