nlc.hu
Család

Újraindul az egynapos sebészet és a rákszűrés

Kásler bejelentette: újraindul két fontos egészségügyi szolgáltatás

Csütörtöktől ismét végzenek népegészségügyi rákszűréseket, hétfőtől pedig az egynapos sebészeti ellátás is újraindul.
kórház, szűrés, műtét,

Két fontos bejelentést tett Kásler Miklós ember az újrainduló egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban a Facebookon.

  • Április 29-től újraindulnak az egészségesnek vélt emberek körében végzett, megelőzést szolgáló népegészségügyi célú, szervezett onkológiai szűrővizsgálatok.
  • Május 3-tól újraindul az egynapos sebészeti ellátás.

Az emberi erőforrások minisztere azt írta: az egynapos sebészeti ellátások előzetesen egyeztetett időpontokban történhetnek, rugalmas tervezéssel és a szükséges járványügyi intézkedések betartásával. Fertőzésgyanú esetén pedig az ellátó fekvőbeteg-intézet köteles a betegeket megfelelően izolálni, és a koronavírus antigén gyorstesztet elvégezni a diagnózis felállításához.

A népegészségügyi rákszűrések újraindulását a tárcavezető azzal indokolta, hogy a magyar egészségügy az utóbbi hetekben túljutott a koronavírus-járvány harmadik hullámának legkritikusabb szakaszán.

Az egynapos sebészeti ellátások azonnali felfüggesztésére március 5-én adott utasítást a miniszter. Az intézkedésre a járvány megfékezése, valamint a kórházak tehermentesítése érdekében volt szükség az Emmi indoklása szerint.

A népegészségügyi célú, célzott onkológiai szűrővizsgálatokat április 9-én függesztették fel átmenetileg, ami miatt több rákellenes civil szervezet fejezte ki az aggodalmát.

(Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top