nlc.hu
Család

Hat kilós óriásbébi

Majdnem 6 kilós óriásbébinek adott életet a fiatal anyuka

Emilia baba egyébként pehelysúlyúnak számít az óriásbébik körében.

A 21 éves Amber Cumberland április 16-án hozta világra első kislányát, Emiliát. Terhessége mindenféle kellemetlen problémát okozott, ami érthető, hiszen a nő az Egyesült Királyság második legnagyobb óriásbébijét szülte meg. Nem csoda, hogy az orvosok sokáig azt hitték, ikerterhessége van, igaz, az ultrahangon csak egy baba látszódott.

Terhes nő

Majdnem 6 kilós óriásbébinek adott életet a fiatal anyuka. Fotó: Unsplash

Emilia már a 32. magzati hétben elérte egy 36 hetes baba átlagos méretét. Amber két héttel ráadásul túlhordta a babát, és 24 órán át vajúdott vele, míg sürgősségi császárral világra nem hozta gyerekét. Az operációnál két ember kellett, hogy kiemeljék a kislányt, akire természetesen egyetlen babaruha sem volt jó, ezért a kórház személyzete vadászott nagyobb méretű ruhát, pelenkát.

'Congratulations you’ve had a toddler' 😳🙌👏

Közzétette: Daily Mail – 2021. április 28., szerda

A baba hatalmas mérete miatt Ambernek isiásza lett – ezért és az elernyedt hasizmai miatt gyógytornára kell járnia.

Ha lehet ilyet írni, Emilia pehelysúlyúnak számít az óriásbébik körében. Az 1800-as években egy baba 10.8 kilós súllyal és 71 centis hosszúsággal született, sajnos azonban mindössze 11 órát élt. Igaz, édesanyja sem volt kicsi: Anna Haining Bates a maga 241 centiméterével minden idők harmadik ismert legmagasabb nője volt. 

(via)

Még több óriásbébi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top