nlc.hu
Család

A 16-18 évesek oltása koronavírus ellen

Orbán: Szombaton jön a nyitás, érettségi után oltják a 16-18 éveseket

Szombaton jön a nyitás újabb szakasza, érettségi után oltani kezdik a diákokat, és aki Pfizer-vakcinát szeretne, az ma még kaphat – mondta Orbán Viktor.

Kevesebb mint 100 ezer oltást kell pénteken beadni, ezért ma biztosan elérjük a 4 millió beoltottat, így szombattól folytatódhat a nyitás – mondta Orbán Viktor a péntek reggeli interjújában a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök azt mondta, szombat reggeltől a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, a vendéglátóipari egységek és boltok 11-ig lehetnek nyitva, a védettségi igazolvánnyal rendelkező számára megnyílnak helyek a mozik, edzőtermek, a szállodák, valamint a belső terei a vendéglátóhelynek.

A kormányfő arról is beszélt, hogy elkezdik oltani a 16-18 éveseket, de csak az érettségik után az esetleges immunreakciók miatt. A diákokat Pfizerrel fogják oltani, nekik félreteszik a vakcinákat.

Emiatt aki Pfizer-vakcinával szeretné beoltatni magát, ma még kaphat belőle, aztán már csak hetek múlva lesz ebből az oltóanyagból, mert félreteszik a diákoknak. 

Az már nem a rádióinterjúban hangzott el, hogy péntekre rendkívüli oltási akciót hirdettek, így már nemcsak a kínai vakcinára, hanem a Pfizer oltására is lehet online időpontot foglalni.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top