nlc.hu
Család
Dubaj aquaparkjai és vidámparkjai

Gigantikus vízi csúszdák és hullámvasutak Dubaj legjobb szórakoztató parkjaiban

Ha elég bátor vagy, a világ legnagyobb csúszdáiról csúszhatsz le Dubaj aquaparkjaiban, sőt: ha szeretnéd, akkor cápaveszély nélkül, medencében tanulhatod meg a hullámlovaglást. A vízi vidámparkok mellett „szárazföldi” is van az emírségben, nem is akármilyen. A filmes díszletekbe épített attrakciók között akár több napot is eltölthetsz.

Van egy hely Dubajban, ahol a felnőtt is gyerekké válhat: ez a 25 millió négyzetméteren fekvő Dubai Parks and Resorts, ahol a príma hoteleken túl tematikus élményparkokat is találni: többek közt ilyen a LEGOLAND, a Motiongate és a LEGOLAND Waterpark.

LEGOLAND több helyen is van a világon, a Legót, mint márkát és játékot nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatni. Aki legózik gyerekként, az legózik felnőttként a gyerekeivel, később tán az unokáival is, pont ezért nem véletlen, hogy lenyűgözi minden különleges építmény, amit legókockákból építettek. A LEGOLAND Dubai-ban ebből nincs hiány, a kockagyár után érdemes belépni a Minilandbe, ahol 20 millió kockából méretarányosan felépítették a világ ikonikus épületeit, de ami mind közül a leglátványosabb, az Dubaj városának híresneves sziluettje és épületei a tengerparti Burdzs al-Arabtól a belvárosi Burdzs Kalifáig.

Fotó: Dubai Parks and Resorts

Fotó: Dubai Parks and Resorts

Ha belefér az időbe, a középkort idéző kastély, a Kingdoms is kötelező program, ahol érdemes kipróbálni a hullámvasutat, de aki igazán merész, az lépjen át a park területén lévő Motiongate-be, amiben a három legnagyobb hollywoodi produkciós cég filmjeire stúdiódíszletben építettek fel egy elképesztő vidámparkot, amiben a Madagaszkártól kezdve az Éhezők viadaláig látványára építve attrakciók, vetítések és persze hullámvasutak „keresztezik” egymást.

Maradjunk továbbra is a park területén belül, és adjunk egy napot a LEGOLAND csúszdaparknak. Noha Dubajban több hatalmas vízividámpark is található, mind közül ez az egyetlen a városban, amit kifejezetten 2-12 éves korú gyerekeknek terveztek. Igazi családi program, ahol a felnagyított kockákból még hajót is lehet építeni, és azon evezni a medencében, vagy épp lecsúszni egy csúszdán. 

Fotó: LEGOLAND Dubai Facebook

Fotó: LEGOLAND Dubai Facebook

Ha már víz, akkor emeljük a tétet. Dubaj híres hatalmas vízi vidámparkjairól, melyek egytől egyig nemhogy egy, hanem inkább többnapos programnak számíthatnak. Könnyű rákapni a hatalmas csúszdákra, ahol egy-egy csúszás képes úgy feldobni az adrenalinszintet, mint egy tandemugrás 4 ezer méterről az Atlantis the Palm felett. És ha már szóba esett az Atlantis: Dubaj egyik leghíresebb csúszdaparkja pont itt található, ez az Aquaventure Waterpark, ami azt a nemes, egyszerű célt tűzte ki maga elé 2021-re, hogy a világ legjobb aquaparkjaként emlegessék – már ha eddig nem úgy emlegették. Hogy erre nagyjából 100 százalék az esély, azt olyan izgalmas attrakciók alapozzák meg, mint a 48 méter magas Trident Tower (ez pont egy 16 emeletes panelépület magassága), ahonnan több csúszda is indul lefelé, illetve a gyerekeknek készült Splashers Lagoon és a Splashers Cove.

Miként azt Dubaj állítja: az Atlantis Aquaventure-nek minden dubaji nyaralás bakancslistáján szerepelnie kell, és ha belenézünk ebbe a videóba, egy percig nem fogunk kételkedni: 

Aquparkból persze nem csak ez van Dubajban, ismert még a Wild Wadi a Jumeirah Beachen, a Burdzs al-Arab tőszomszédságában. Nem olyan monumentális, mint az Aquaventure, cserébe családiasabb, fesztiválnyelvre lefordítva nagyjából úgy lehetne leírni, hogy míg az Aquaventure a Sziget, addig utóbbi a VOLT Fesztivál. 

A helyszín látványra olyan, mint egy oázis a sivatag közepén, csak éppen itt van egy 32 méteres torony is, ahonnan indul egy félelmetesen meredek, 120 méter hosszú csúszda, illetve itt építették meg a Közel-Kelet legnagyobb hullámmedencéjét, amiben másfél méter magas hullámokat is képesek előidézni. 

Ha úgy hozta az élet, hogy a La Mer Beach környékén van a szállásod, és nem szeretnél elmozdulni, hanem egy röpke sétával eljutni egy csúszdaparkba, akkor a Laguna Waterpark a megoldás. A csúszdák itt is eszelősen jók, egy speciális medencében pedig a hullámlovaglást is kipróbálhatod. 

A vízből pedig térjünk vissza „földre”. Az IMG Worlds of Adventure a világ legnagyobb beltéri vidámparkja, rengeteg attrakcióval. Díszletei ismert filmekre építenek, a Vasembertől a Jurassic Park dinoszauruszaiig bármi szembe kerülhet velünk. A park legnagyobb, és egyben legizgalmasabb hullámvasútja is a dinoszauruszok „mellől” indít, ez a Velociraptor. Vigyázat, tériszony-veszély: 

(Kiemelt kép: Aquaventure Waterpark Facebook)

Amit már tisztáztunk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top