nlc.hu
Család

Paul több mint 200 kilótól szabadult meg

360 kilóról 114 kilóra fogyott a férfi, aki félt, hogy agyonnyomja a feleségét az ágyban – előtte/utána fotók

A skóciai Invernessben élő Paul Tuthill annyira kövérnek érezte magát, hogy már félt lefeküdni a feleségével. A nagy fogyáshoz rengeteg akaraterő és egy gyomorszűkítő műtét is kellett.

A háromgyerekes családapa, Paul masszív súlygyarapodása még 2010-ben kezdődött, miután megcsúszott a lépcsőn, és csúnyán megütötte a hátát. A baleset olyan súlyos volt, hogy a hátfájdalmai miatt Paul nehezen tudott mozogni és munkaképtelenné vált, ezzel együtt pedig elkezdtek felkúszni rá a plusz kilók is. A balesete előtt Paul egészséges életmódot folytatott, sokat sportolt, ezért jó formában volt. A mozgásképtelensége okán viszont a kilók tízesével kúsztak fel rá – írja a brit Metro.

Paul Tuthill a fogyás után és előtt (fotó: Profimédia)

Paul Tuthill a fogyás után és előtt (Fotó: Profimédia)

Az extrém elhízás Paul mentális egészségére sem volt jó hatással: depressziós lett. 2017-ben kétszer is öngyilkosságot kísérelt meg. Végül a húga fizette be őt egy gyomorszűkítő műtétre, ami gyorsan meghozta a pozitív hatást: Paul több mint 130 kilót dobott le a hatására. Paul tovább folytatta a fogyást, és ma már teljesen egészséges és túravezetőként dolgozik a skót felföldön. Paul korábban akkorára hízott, hogy a nappaliban élt, és a wc-re sem tudott kijárni. Sehová sem tudott elmenni a családjával, a szexuális élete pedig gyakorlatilag nem létezett. A legrosszabb időszakában segíteni kellett neki a wc-zésben és a tisztálkodásban. Még egy speciális tolószéket is beszereztek neki Dániából. Később rájött, hogy az étvágyát az erős fájdalomcsillapítók szedése fokozta. Állítása szerint nem egészségtelenül evett, egyszerűen csak nem ismerte a kontrollt az adagok terén. Miután a mentális egészsége is súlyosan sérült, a gyomorszűkítő műtét mentette meg, de előtte azért bőven volt még tennivalója. A műtét az ő testi állapotában életveszélyes lett volna számára, ezért csak egy drasztikus fogyás után jöhetett szóba: ekkor elkezdett 1800 kalóriányi ételt enni és rengeteg vizet inni naponta, a kilók pedig sorra tűntek el. Végül a műtétre 2018-ban kerülhetett sor. A nagy fogyás rendben ment tovább, de így is bőven akadt még dolga. Majdhogynem újra meg kellett tanulnia járni és biciklizni, és a megnyúlt bőrével is kezdeni kellett valamit: ezt tavaly műtét segítségével sikerült helyrehozni. Ma már Paul boldog életet él a családjával, és teljes értékű apaként képes részt venni a családi programokban. A szexuális életük is rendbe jött a feleségével: korábban attól félt, agyonnyomhatja őt a súlyával, de ma már minden a legnagyobb rendben köztük.

Csodás fogyások történetei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top