nlc.hu
Család

Beoltott nagymamák a kísérők a tapolcai könyvtárban

Védettségi igazolvánnyal rendelkező nagymamát is lehet kölcsönözni a tapolcai könyvtárban

Beoltott felnőtt kísérő nélkül könyvtárba sem mehetnek a 18 éven aluliak, a tapolcai könyvtár nagymamákkal oldotta meg a helyzetet.
Könyvtár

A korlátozások enyhítésének van egy józan ésszel nehezen megmagyarázható része, amely szerint a 18 éven aluliak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében mehetnek moziba, múzeumba vagy éppen könyvtárba.

A kicsiknél ez valószínűleg nem okoz gondot, de megnéznénk, ahogy a 16-17 évesek moziba szerveznek randit szülői kísérettel. Könyvtárba is simán el tud menni egyedül egy 13-14 éves diák, viszont jelenleg beoltott kísérő nélkül erre nincs lehetőség.

Ezzel a problémával szembesültek tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeumban is, amikor fél év után újra kinyithattak: sok fiatal egyedül érkezett, de a jogszabály miatt nem tehették be a lábukat az épületbe.

A könyvtár ezért segítséget kért a Tapolcai Nőklub védettségi igazolvánnyal rendelkező tagjaitól. A jellemzően nyugdíjas hölgyek kétóránkénti váltással kísérgetik az egyedül érkező fiatalokat a könyvtár épületében. Az ugyanis nem előírás, hogy hozzátartozó legyen a kísérő. 

(82nullanulla)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Michal Jarmoluk)

További cikkek az oltási igazolványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top