nlc.hu
Család

Gyerekkori oltás lesz a Covid elleni vakcina

Szakértő: gyerekkori oltás lesz a Covid-vakcinákból

A terasznyitás utáni robbanást pedig a jelek szerint megúsztuk.
Szabadnap járhatna annak, aki beoltatja magát

Pusztai Erzsébet infektológus szerint sok, régen haláleseteket és megbetegedéseket okozó betegség ellen – mint például a szamárköhögés vagy a diftéria – gyerekkorban kapunk oltást, ezért nem tartja kizártnak, hogy hosszú távon majd a Covid elleni oltást is gyerekkorban fogják megkapni az emberek. Ezt az ATV-nek nyilatkozta a szakember. Hozzátette: a gyermekkori immunreakciók erősebbek, a gyermekkorban beadott oltások sokszor egy életre szólnak.

Szerinte nagyon biztatóan, a fertőzöttek száma csökken, de fontos a tesztek számát is nézni. Ugyanakkor a vírus ugyanis még mindig itt van közöttünk. Ezen a héten sok gyerek visszatér az iskolákba, ezért rendkívüli módon figyelni kell a helyzetet. Szerinte a legnagyobb probléma, hogy nincs a lakosság számára ingyenes, vagy akár nagyon olcsó tesztelési lehetőség.

Pusztai Erzsébet a terasznyitás hétvégéjén tapasztalt tömegjelenetekkel kapcsolatban azt mondta, ennek hatását már látnunk kellene, egyelőre pozitív, hogy nem kezdtek el újra emelkedni a számok. Arra azonban figyelmeztetett, hogy a hét eleji járványügyi adatok mindig jobbak, a hétvégéken ugyanis kevesebbet tesztelnek.

Kiemelt kép: MTI / Balázs Attila

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top