nlc.hu
Család

Németország a keleti vakcinákról

Németország nem ismeri el beutazásnál a keleti vakcinákat

Németországi beutazásnál nem mentesül a karanténkötelezettség alól az, akit az orosz Szputnyik V-vel vagy a kínai Sinopharmmal oltottak.

Németországban egyelőre nem ismerik el beutazásnál azokat a koronavírus elleni vakcinákat, amelyek nem rendelkeznek európai uniós engedéllyel – mondta a szövetségi egészségügyi miniszter szerdán Berlinben.

Jens Spahn tájékoztatóján a Szputnyik V és a Sinopharm oltóanyaggal kapcsolatban rámutatott, hogy a karanténkötelezettség alól csak az EU-ban engedélyezett készítményekkel beadott oltás ad felmentést Németországban.

Koronavírus-oltás Szputnyik vakcinával

Martinovits János főorvos beolt egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával az egri Markhot Ferenc Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 10-én (Fotó: MTI / Komka Péter)

Mint mondta, minden egyéb készítménynél meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az EU-s használati engedélyhez szükséges követelményeknek. Nemcsak a betegség elleni védelem hatásosságát és a biztonságosságot kell igazolni, hanem azt is, hogy ugyanúgy erőteljesen csökkenti a kórokozó átadásának veszélyét, mint az EU-ban engedélyezett oltóanyagok.

Ebben az esetben „nincs problémám azzal, hogy egyenrangúként ismerjük el, de szeretném látni a bizonyítékokat” – mondta a miniszter.

(MTI)

Keleti oldal, nyugati oldal:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top