nlc.hu
Család
Pünkösdi turistaroham

Pünkösd: dugig vannak a wellnesshotelek és a fürdők

A járvány miatt sokan egy éve nem mozdultak ki otthonról. Szinte azonnal megteltek vendégekkel az ország legnépszerűbb turistaközpontjai.
fürdő

Megrohanták az emberek a népszerű belföldi úticélokat, percek alatt megteltek a szállodák, panziók a pünkösdi hétvégére – számolt be a Tények. Mint a riportból kiderül, az emberek már nagyon várták, hogy végre kimozdulhassanak a hosszú járványidőszak után.

A legtöbben az ország népszerű fürdővárosaiba utaztak (a hajdúszoboszlói szállodákban szinte azonnal elfogytak a szobák), míg mások a hegyekbe mentek kirándulni (például a Mátrát is sokan megcélozták a hosszú hétvégén). Sok helyen egyébként árengedményt is kaptak a szállóvendégek. A bejelentkezéskor minden esetben a személyi igazolvány mellé most az oltási igazolást is meg kell mutatni.

Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének az elnökének elmondta, Budapest most kevésbé népszerű, a szokásos sztárhelyszínek, mint Hajdúszoboszló, Hévíz, Siófok, Balatonfüred, Eger, Gyula továbbra is favoritok. A foglalások száma több mint 40 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest. „A szállodák mellett rengetegen választottak apartmanokat, turistaházakat, üdülőhelyeket. Azt lehet mondani, a szállodák olyan 70-80 százalékos foglaltsággal működnek átlagosan ezen a hétvégén” – tette hozzá Flesch Tamás.

De nem csak a szállodák, a fürdők is szinte teljesen megteltek az ünnepen. Az emberek pedig a termálvíz miatt – a rossz idő ellenére is – strandoltak a hétvégén.

A szakértők bizakodva várják a nyarat. Azt remélik, hogy hamarosan nemcsak a belföldi, hanem a külföldi turisták is visszatérhetnek az üdülőhelyekre.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top