nlc.hu
Család

Nyelvtanulásra, de akár felnőttképzésre is felvehető lesz a diákhitel

Kiderült, mire lehet még felvenni a diákhitelt

A változás május 31-től lép életbe.

Felnőttképzés és szakképzés esetén is igénybe lehet majd venni a diákhitelt a hónap végétől – írja a Telex. A lap értesülései szerint a képzési hiteleket a három hónaposnál hosszabb felnőttképzési és szakmai tanfolyamokra, valamint részszakmákra felkészítő oktatásra is fel lehet majd venni.

Az új lehetőségeket a már meglévő diákhitelekkel csaknem azonos feltételekkel kínálják majd a 18-55 éveseknek. 

Eszerint két konstrukcióban lesz majd elérhető a hitel: egy szabad felhasználású formában, amelynek összege havi 150 ezer forint is lehet, 1,99 százalékos kamattal, illetve egy kötött felhasználású kölcsön formájában, amely legfeljebb félmillió forintig fedezi a választott képzés díját. Ez utóbbi hitelkonstrukció kamatmentes. 

Változik a diákhitel felhasználásának lehetősége

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A diákhitel igényléséhez nem szükséges fedezet és hitelbírálat, emellett bármikor lehetőség van díjmentes előtörlesztésre, illetve végtörlesztésre. A különféle képzési hitelek pedig akár egymással párhuzamosan vagy egymást követően is igényelhetőek. A túlzott eladósodás elkerülése érdekében a szabad felhasználású konstrukciónál 8,25 millió forintos felső limitet határoztak meg. 

A diákhiteleket kezelő DK Zrt. szerint jelenleg körülbelül 120 ezer magyar lehet jogosult a képzési hitelekre. A lehetőséghez a családtámogatási kedvezményt is felhasználhatják a jogosultak. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top