nlc.hu
Egészség

Ez volt a pánikvásárlás slágerterméke Ausztráliában

Koronavírus-járvány: Na, mi lett az ausztrál zárlatot megelőző pánikvásárlás slágerterméke?

Több oka is van annak, hogy miért pont ebből a termékből halmoznak fel nagyobb mennyiséget az emberek.

Egyhetes zárlatot vezetnek be az ausztráliai Victoria államban, ugyanis a koronavírusnak különösen gyorsan fertőző variánsa ütötte fel a fejét az állam fővárosában, Melbourne-ben. Az emberek csak a legszükségesebb indokkal – munkavégzés, bevásárlás, orvosi ellátás, oltás – hagyhatják el otthonaikat.

Ahogyan az az első hullám idején a világ számos pontján előfordult, a lezárás előtt hirtelen mindenki vécépapírt akart venni, és emiatt nemcsak a szupermarketekben lett hiánycikk a becses áru, online is elég nagy volt az őrület, az Amazon Australia három legkelendőbb terméke az Egészség, háztartás és személyes cikkek kategóriában a különböző márkájú vécépapír lett, írja a Yahoo News.

De miért pont a vécépapír a pánikvásárlás kedvenc terméke? Miért azt halmozzák fel az emberek? Niki Edwards, a Queenslandi Műszaki Egyetem egyik munkatársa szerint azért, mert ez az egyik módja annak, hogy úgy érezzük, egy ilyen nehéz helyzetben, ilyen bizonytalan időkben azért valamelyest a mi kezünkben van az irányítás. David Savage, a Newcastle-i Egyetem oktatója szerint pedig az is a vécépapír mellett szól, hogy nem romlandó, bármeddig lehet tárolni, és idővel biztosan elfogy, nem egy olyan termék, amire csak időszakosan lenne szükségünk, és utána a nyakunkon marad.

bevásárlás

Fotó: Sora Shimazaki/Pexels

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top