nlc.hu
Otthon

Kilőtt a vécépapír iránti kereslet az elmúlt héten

Úgy veszi a budipapírt a magyar, mintha nem lenne holnap

Jelentősen megugrott a higiéniai papírtermékek iránti kereslet, a hipermarketekben 50-100 százalékkal több higiéniai papírterméket vásárolnak a korlátozások bejelentése óta eltelt egy hét alatt az előző évhez képest.

A kisebb üzlethálózatokban a növekedés nagyjából 15 százalékos, az emelkedő keresletet is maradéktalanul ki tudja elégíteni a cég – mondta az MTI-nek Vajda Attila, a Vajda-Papír Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette: teljes létszámmal dolgoznak, a gyártás folyamatos a dunaföldvári, székesfehérvári és a budapesti gyáregységben is, éjjel-nappal, a hét minden napján. A magyar tulajdonú cég éves higiéniai termékgyártása bőven meghaladja a belföldi igényeket, így Magyarország ellátása biztosított ezekből a termékekből. Magyarország éves szükséglete 90 ezer tonna a higiéniai papírtermékekből – toalettpapír, papírzsebkendő, háztartási papírtörlő –, a cégcsoport éves kapacitása pedig 140 ezer tonna – ismertette.

Budipapírból sosem elég, pláne korlátozások idején (fotó: Pixabay)

Budipapírból sosem elég, pláne korlátozások idején (Fotó: Pixabay)

Tavaly az első két hónapban 8000 tonnát tett ki a gyártás, ehhez képest az idén január-februárban a mennyiséget 30 százalékkal növelték. Tavaly a magyarországi üzemekben közel 70 ezer tonna papírterméket gyártott a cég, ami több mint 15 ezer kamion késztermék. A teljes vállalatcsoport papírtermelése 2020-ban elérte a 140 ezer tonnát a 2019-es 120 ezer tonna után. Kitért arra, hogy a termékek ára az alapanyagok drágulása miatt várhatóan nőni fog, egyes termékeknél már márciusban is 5-10 százalékos áremelkedés tapasztalható. Megjegyezte ugyanakkor, hogy az év első két hónapjában az érezhető keresletcsökkenést akciókkal kompenzálták a kereskedelmi láncok. Tavaly márciusban a vécépapír sok helyen hiányterméknek bizonyult, ugyanis a járvány első hulláma idején olyan sokat vásároltak fel belőle az emberek.

Vécépapír a koronavírus-járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top