Aktuális

Közel kétmilliárdot költöttünk egy hét alatt vécépapírra

Még a cukor, a száraztészta és a szószok dobogósok.

A koronavírus adta rendkívüli helyzetben adódó pánikvásárlás, a veszélyhelyzet bejelentése utáni héten 57 milliárdos forgalmat generált a kiskereskedelmi láncok szkennelt adatai alapján, ez csaknem 50 százalékos értékbeli emelkedés az előző évhez képest – írja a Nielsen kutatására hivatkozva a 24.hu.

A 11. hét legnépszerűbb termékköre a háztartási papíráru volt, azon belül a vécépapír fogyott összesen 1,8 milliárd forint értékben.

„A vizsgált héten a szkennelt heti adatok alapján 56,9 milliárd forintot hagytunk ott a boltokban, ez 47%-os értékbeli növekedés az előző év azonos időszakához képest” 

– mondta a 24-nek Szűcs-Villányi Ágnes, a Nielsen Connect ügyvezető igazgatója.

A cukor megtartotta vezető szerepét a 11. héten is, értékbeli forgalma háromszorosára nőtt az előző év azonos időszakához képest. Jelentősen megugrott a szószok (+195%) és a száraztészta (+192%) értékbeli forgalma is. De a liszt és a rizs forgalmi adatai szintén rekordeladásokat mutatnak. 

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

További hírek a koronavírussal kapcsolatban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top