nlc.hu
Család

Az Anonymous hacker-kollektíva figyelmeztette Elon Muskot

Rászállt Elon Muskra a nemzetközi hacker-kollektíva

A Tesla-vezér tőzsdei manipulációs trükkjei miatt pöccentek be.

Figyelmeztető videót adott ki az Anonymous nemzetközi hacker-kollektíva – pontosabban, egy online aktivistákból álló, formálisan nem létező csoport, amely már korábban is hajtott végre összehangolt kibertámadásokat kormányzatok, cégek vagy épp a szcientológiai egyház ellen – írja a BoingBoing.

A most kiadott videót azért készítették, hogy figyelmeztessék Elon Muskot, hogy a róla kialakult, évek alatt felépített pozitív kép repedezni kezdett és ma már sokan tisztában vannak vele, hogy Musk is más milliárdosokhoz hasonló módon zsákmányolja ki az alkalmazottait. Emellett az sem tetszett az Anonymousnak, hogy Musk mostanában többször is befolyásolta bizonyos kriptovaluták árfolyamát, azzal, hogy a Twitteren posztolva kifejtette a véleményét egyes digitális valutákról.

Az Anonymousnak nem tetszik, hogy Musk saját haszna érdekében figyelmen kívül hagyja a hétköznapi emberek sorsát.

„Úgy tűnik, a kisded játékaid, amiket a kriptovaluta-piaccal játszottál, más emberek életét tették tönkre” – hangzik el a videóban, amelyben a készítők hozzáteszik, Musk tweetjei is arról árulkodnak, hogy egyáltalán nem törődik az átlagos emberek sorsával.

A szervezet a videóban azt is felveti, hogy az Elon Musk által ismertté tett technológiák – például az elektromos autózás – mind olyasmik, amiket már valaki más jobb minőségben kifejlesztett.

A videó június 5-én jelent meg, ezután, 24 óra leforgása alatt több mint egymillióan nézték meg.

Beleállt Elon Muskba az Anonymous hacker-kollektíva

Elon Musk bohóckodása egyre több embert idegesít (Fotó: Getty Images)

A felvétel egy fenyegető üzenettel zárul: „azt gondolod, hogy te vagy a legokosabb ember a szobában, de most emberedre akadtál. Mi vagyunk az Anonymous. Seregnyien vagyunk. Számíts ránk.”

További cikkeink Elon Musk ügyeiről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top