nlc.hu
Család

Eljárást indított a főváros a sugar daddy társkereső ellen

A főváros lecsap a sugar daddy társkereső reklámjaira

Fogyasztóvédelmi eljárás is indult a cég ellen

Budapest vezetése már májusban harcot hirdetett egy olyan társkereső ellen, amely kifejezetten idősebb, gazdag férfiaknak, úgynevezett sugar daddyknek közvetít fiatal nőket, anyagi ellenszolgáltatás fejében – írja a Telex. A lap információi szerint a cég több óriásplakátot és megállói hirdetést helyezett el Budapesten. 

Most Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős polgármester-helyettes Facebook-oldalán számolt be az üggyel kapcsolatos legújabb fejleményekről. Ahogy a politikus korábban fogalmazott: „szándékunkban áll az összes ilyen plakátot eltávolítani. Magyarországnak is fel kell zárkóznia azon országok sorába, melyek egyértelműen és határozottan lépnek fel a különböző sugardaddy-társkereső cégek ellen.” 

Harcba száll Budapest a sugar daddy társkeresővel

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A mostani poszt tanúsága szerint Gy. Németh Erzsébet megkereste Sára Botondot, Budapest kormánymegbízottját, aki szerint közérdekű bejelentés nyomán hatósági ellenőrzés indult a cég ellen, de kértek be adatokat a kifogásolt plakátokkal kapcsolatban is. Emellett fogyasztóvédelmi eljárás is indult a cég ellen. 

A társkereső oldal ügyvezetője azzal védekezett, hogy más, hasonló szolgáltatásokat kínáló oldalak reklámjai is kint maradhattak a főváros területén, és azt ígérte, lépéseket tesznek, ha eltávolítanák a reklámjaikat. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top