nlc.hu
Család

Kisiklott vonat az Alpokban

Kisiklott egy vonat az osztrák Alpokban, több gyerek is megsérült  

A kisiklott vonat egyik vagonja az oldalára fordulva egy folyóba esett.

Kisiklott pénteken Ausztriában egy vonat, amelyen sok iskolás is utazott, az egyik vagon az oldalára fordulva egy folyóba esett, és tizenhét ember, köztük több gyerek is könnyebben megsérült – áll a helyi hatóságok tájékoztatásában.

Kisiklott egy vonat az osztrák Alpokban, több gyerek is megsérült  

Kisiklott egy vonat az osztrák Alpokban, több gyerek is megsérült  (Képünk illusztráció/Unsplash)

Az APA osztrák hírügynökség jelentése szerint a vonatbaleset reggel 7.00 óra tájban történt a Mura-völgyi keskeny nyomtávú kisvasúton Salzburg tartományban. A szerelvény három kocsijából az egyik beleesett a Mura folyóba, amely a sínek mellett folyik.

Anton Schilcher, a helyi mentőszolgálat vezetője szerint 54 iskolás utazott a vonaton az utolsó tanítási napon. Közülük 17 szenvedett könnyebb sérüléseket az APA jelentése szerint. Anton Schilcher szerint a vonatról mindenkit gyorsan ki tudtak menteni.

Egyelőre nem világos, hogy mi okozta a balesetet. A helyi mentőszolgálat vezetője szerint lehet, hogy a sínek megsérültek egy viharban, vagy valamilyen akadály került a sínekre.

(MTI / AP)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top