nlc.hu
Család

Laurent Simons még csak 11 éves, de már a doktori disszertációját kezdi

Másfél év alatt szerzett egyetemi diplomát a 11 éves zseni

Nem kisebb célja van, mint a halhatatlanság elérése.

Korábban is írtunk már a félig belga, félig holland Laurent Simonsról, aki hat és fél évesen már a gimnáziumi tanulmányait kezdte, a nyolcadik szülinapját pedig már egyetemistaként ünnepelhette.

Ez 2018-ban történt, így talán nem meglepő, ha most arról számolunk be, hogy Simons nemrég megszerezte az első diplomáját is az Antwerpeni Egyetemen. Ráadásul nem is holmi büfészakon, hanem kvantumfiizkából – írta a BoingBoing.

Laurent számára sosem jelentett kikapcsolódást a játék, őt már egészen pici korában is a tanulás érdekelte, és most sem tervez sokat lazsálni. Hamarosan ugyanis már a doktori disszertációján szeretne dolgozni, amit a változatosság kedvéért biotechnológiából ír majd. Ehhez több ország szakértőit is felkeresi majd, többek között ellátogat egy izraeli biotechnológiai központba is.

11 évesen már meg is szerezte első diplomáját a szuperzseni gyerek

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Megfejtheti az örök élet titkát

Bár már önmagában nagyon ambiciózus gyerek, aki ilyen fiatalon doktorálni készül, az ifjú zseninek egészen nagyívű tervei vannak tanulmányai utánra. Ugyanis azt tűzte ki maga elé célul, hogy megtalálja a halhatatlanság titkát.

Ezt egyébként úgy szeretné elérni, hogy az emberi testben a lehető legtöbb szervet mesterséges szervekre cserélné, ezzel lassítva az öregedési folyamatot.

A szülei is támogatják

Bár sokan vannak azon a véleményen, hogy egy ilyen korú gyereknek még játszania kellene a szabadidejében, Laurent anyukája az ausztrál The Age című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy miért tévednek, akik így gondolkodnak.

„Megértem, ha sokan úgy gondolják, hogy ilyen fiatalon még békén kellene hagyni” – mondta a kis zseni édesanyja. „Ők azonban nem ismerik a gyerekemet. Még a pszichológusok sem tudnak igazán jó tanácsokkal ellátni, mert egyikük sem látott még hasonlót korábban.”

A kis Laurent, akinek 145-ös az IQ-ja, egyébként meglehetősen szerény, ha más zsenikkel hasonlítják össze.

„Kedves dolog, hogy sokan Einsteinhez hasonlítanak” – mondta, szintén a The Age-nek. „De úgy gondolom, hogy mindenki egyedi. Einstein csak Einstein és Laurent is csak Laurent.”

Reméljük ez a személyisége a továbbiakban is megmarad, az ambiciózus kutatási célok eléréséhez pedig sok erőt és kitartást kíávnunk!

Friss hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top