nlc.hu
Család

Újra gazdájával van a macska, ami túlélte a miami lakóház összeomlását

Az összeomlott miami ház romjai közül került elő Binx, a túlélő macska

Bő két héttel a tragikus események után bukkantak rá az állatra.

Június 24-én éjjel szörnyű tragédia történt Miami egyik óceánparti negyedében, kártyavárként omlott össze egy 12 emeletes lakóháznak az egyik fele, sokan a romok alatt lelték halálukat, és vannak, akiknek még mindig nem akadtak a nyomára. Néhány nappal ezelőtt viszont egy pozitív, szívmelengető fordulatról számolt be a helyi sajtó, a romok között ugyanis felbukkant Binx, a ház kilencedik emeletén lakó Gonzales család fekete macskája.

Az állatot a szövetségi katasztrófa-elhárítási ügynökség (FEMA) emberei az egyik floridai állatmenhelyre vitték be. „Tizenhat hosszú és rendkívül nehéz nap után örülök, hogy megoszthatok egy kis jó hírt. Örülök, hogy ez a kis csoda ma fényt hozhatott egy sokat szenvedett család életébe, és fénypontot jelenthet egész közösségünk számára e szörnyű tragédia közepette” – mondta Miami-Dade megye polgármestere, Daniella Levine Cava sajtótájékoztatóján az újságíróknak.

A Miami Herald beszámolója szerint Binx gazdái, Angela és Edgar Gonzales két lányukkal, Devennel és Taylerrel, valamint egy Daisy nevű kutyával az egyik kilencedik emeleti lakásban élt. Angela és Deven az elsők között voltak, akiket kihúztak a romok alól, Tayler nem volt az épületben az összeomlás idején, Edgarnak pedig nyoma veszett.

(via Telex)

fekete macska

Fotó: Pixabay

A macskáknak tényleg kilenc életük van:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top