nlc.hu
Szabadidő

18 napot töltött egy fán egy macska

18 nap után hozták le a fán rekedt cicát

Profi kertész segített a szerencsétlenül járt állaton.
Fán rekedt cica

18 napot töltött egy fán egy Arkasas-i macska. Sparlkes, a cirmos házicica hetekkel ezelőtt mászta meg merészen a húszméteres fát, hogy aztán képtelen legyen lejönni. Gazdája, Beverly McIntosh barátaival hibába próbálta lehozni létrákkal, sehogy sem érték el, akárhányszor megpróbálták, mindig feljebb és feljebb mászott az akkor már pánikoló állat – mondta a nő az UPI.com-nak. Több állatmentőnél is próbálkozott, de mindenki ugyanazt mondta: lejön majd magától is, ha ételt tesznek a fa alá. Nem így történt.

Végül megtalálta az ARC Angels 4 Animals nevű szervezetet, ennek alapítója, Angie Heringer személyesen érkezett darus autójával a helyszínre. Kiderült azonban, hogy a fa körül túl laza a talaj, nem merték használni az eszközt. Hívtak profi mászókat is, ám mire kiérkeztek, besötétedett, nem mertek elindulni. Sparkles ekkor már két hete volt fent.

Rescue Rocks!!
Together… We Add Up!
4/11/21: Sunday. Ch8 news.
The amazing rescue of Sparkles.
Some Angels fly, I…

Közzétette: Angie V Heringer – 2021. március 31., szerda

Végül Heringer lépett kapcsolatba egy profi, magas fákra szakosodott kertésszel, aki véletlenül éppen a városban volt egy másik munka miatt. Ő mászott fel és kapta el a cicát – és közben pár útban lévő ágat is levágott. Az állat jól van (gazdája már kevésbé, legalábbis, ami az ideigeit illeti), McIntosh elmondta: egyelőre benti cica lesz.

Kiemelt kép: Facebook/Angie V Heringer

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top