nlc.hu
Család

24 év után találta meg fiát

Nem adta fel: 24 év után találta meg elrabolt fiát

Egy kínai férfi félmillió kilométert motorozott, hogy megtalálja elrabolt fiát.

Guo Gangtang fiát kétéves korában kapták el embercsempészek a Shandong tartománybeli otthonuk előtt. Az apa azonban sosem törődött bele, ezért 24 éve mindenhol csak a fiát keresi. A BBC cikke szerint a kutatás során félmillió kilométert tett meg motorral Kínán belül, ezalatt tíz motorkerékpárt használt el, többször elesett, csonttörései lettek és az autópályák útonállóival is meg kellett küzdenie.

Guo bemotorozta egész Kínát (Fotó: Pexels.com)

Guo bemotorozta egész Kínát (Fotó: Pexels.com)

Folyamatosan hirdetéseket ragasztott ki, a kutatásra ráment az összes pénze, volt, hogy hajléktalanként kellett élnie, hogy megtalálja fiát. Mindeközben Kínában az eltűnt személyeket képviselő szervezetek kiemelkedő tagjává vált, és legalább hét szülőnek segített újra találkozni elrabolt gyermekeikkel.

Végül Guo rábukkant a fiára, akit DNS-vizsgálatok segítségével azonosítottak. A rendőrség egy párt vett őrizetbe, akik 1997-ben elrabolták a gyereket, majd eladták.

A BBC cikke megjegyzi, hogy Kínában a csecsemők elrablása és kereskedelme évtizedek óta problémát jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top