nlc.hu
Család

Meztelenül kóborolt egy 3 éves kisfiú Dunakeszin

Meztelenül kóborolt egy 3 éves kisfiú Dunakeszin

Nagypapája tévét nézett, észre sem vette, hogy 3 éves unokája eltűnt.
Rendőrautó

Egy meztelenül sétáló kisfiút vett észre Dunakeszi egyik utcájában egy járókelő július 9-én délelőtt. Mivel a gyerek vele nem állt szóba, hívta a rendőrséget.

Egy vegyes járőrpár érkezett a helyszínre, majd a női rendőr – egy 4 és egy 3 éves testvérpár gyakorló anyukája – szólította meg rutinosan az akkor már egy kölcsönpólóban, és a környékről összesereglett felnőttek gyűrűjében zavartan és ijedten álldogáló gyermeket – olvasható a rendőrség beszámolójában.

A kisfiú barátságosan és közlékenyen válaszolt kérdéseire, elárulta keresztnevét és azt is, hogy 4 éves. Utóbb kiderült, hogy idősebbnek mondta magát, hiszen januárban lett 3 esztendős. Azt is elmondta, hogy bölcsődés, de nem tudta, hol, a szülei nevére vonatkozó kérdésekre csak „anya” és „apa” választ tudott adni, lakcímét nem ismerte.

A rendőrök a közeli ügyeletes bölcsődébe mentek a gyerekkel, ott azonban nem ismerte fel senki. Míg a rendőrnő az udvaron játszva terelte el a kisfiú figyelmét, társa az intézményvezető segítségével megtudta, ki is a kisfiú valójában.

Felvették a kapcsolatot a gyerek édesanyjával, akitől megtudták, hogy a kicsi felügyeletével a nagypapát bízták meg, aki lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt, tévét nézett.

Végül a kisfiút az ideiglenes egyenruhás felügyelet után épen és egészségesen hazavitték.

A 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Nekik is a rendőrök segítettek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top