nlc.hu
Család

Az érzelmi megcsalás jelei

3 jel, hogy érzelmileg megcsalod a párodat

A megcsalás nemcsak fizikai, de érzelmi is lehet, ami talán még fájdalmasabb is a megcsalt fél számára.

Ha megcsalásról beszélünk, általában a fizikai viszony jut eszünkbe, ám az érzelmi hűtlenség épp olyan fájdalmas tud lenni, mégis, sok esetben észre sem vesszük, amikor elkövetjük a párunkkal szemben. Ezért mutatjuk azt a három jelet, ami arra utal, hogy érzelmileg megcsalod a párodat.

1. Nem a párod figyelmét keresed

Egy párkapcsolatban a párod elégíti ki az érzelmi szükségleteidet – ide tartozik a figyelem és megértés például -, nem pedig egy harmadik félnél kell keresned. A kulcs az intimitás, csak ebben az esetben a lelki, érzelmi intimitásról beszélünk. A barátok egy másfajta megerősítést jelentenek, más módon tudnak mélyen kapcsolódni veled, a pároddal egy új szinten találkozik a lelketek. Ha ezt egy harmadik embertől kívánod megkapni, főleg, ha ez olyan ember, aki vonzódik is hozzád, akkor az bizony már érzelmi megcsalás. Amikor úgy érzed, hogy nem a pároddal akarod megbeszélni a legmélyebb érzéseidet, akkor nem új embert kell keresni gyorsan, hanem azt megvizsgálni, hol csúszott félre a kommunikáció a párkapcsolatban.

Az érzelmi megcsalás jelei

Az érzelmi megcsalás ugyanolyan fájdalmas, mint a fizikai (Kép: Getty Images)

2. Elrejtesz kapcsolatokat a párod elől

Nem kell természetesen folyton midnent elmondai a párodnak, de amikor titkok férkőznek közétek, akkor ott valami baj van. Titkolózol a baráti kapcsolataidról, kollégákról, rejtegeted őket, mintha valami bűnös részei lennének az életednek. Mindez arra utal, hogy ha fizikailag nem is történik megcsalás, lélekben jól tudod, hogy olyan a kapcsolatod a rejtegetett emberekkel, ami túlmegy egy határon, és nem fér bele abba, hogy közben párkapcsolatban vagy. Ez pedig az érzelmi megcsalás definíciója.

3. Felveszed a kapcsolatot az exeiddel

Újra fel akarod lobbantani a lángot az exedben, márpedig ha valami, akkor a régi pasik vagy nők tabunak kellene, hogy számítsanak. Általában barátság címszó alatt kezdődik újra a találkozgatás, aminek nagyon könnyen intim együttlét lehet a vége. A régi beidegződések hamar előjönnek és párként viselkedtek egymással akkor is, amikor elvileg barátként találkozgattok. Az érzelmi megcsalás ebben az eseteben fordul át a legkönnyebben fizikai hűtlenségbe, úgyhogy az exek inkább maradjanak ott, ahova valók: a múltban.

Via

Jó párkapcsolat:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top