nlc.hu
Család

Kilences ikrek

Napi 100 pelenka és 6 liter tápszer – Kemény az élet a kilences ikrekkel

Májusban kilences ikreknek adott életet egy Maliban élő nő, így telnek a család napjai a kórházban.

A Maliban élő Halima Cisse május 5-én hozta világra 9 gyermekét Marokkóban, ugyanis ott volt a legközelebb olyan klinika, ahol fel voltak készülve egy ilyen helyzetre.

Az anya úgy tudta, hogy 7 gyerekkel várandós, és csak a szülés előtt vették észre az ultrahangon, hogy két gyerekkel többet hord a szíve alatt. Szerencsére az 5 lány és a 4 fiú, valamint az édesanya is jól vannak, most pedig újabb hírek érkeztek a családról.

Nagyon is tudatában voltam annak, hogy mi történik velem. Úgy tűnt, mintha végtelen mennyiségű baba jönne ki belőlem. A nővérem fogta a kezemet, de csak arra tudtam gondolni, hogyan fogok róluk gondoskodni, és ki fog segíteni nekem

– idézte fel a szülőszobai érzéseit az édesanya.

Kilences ikrek

Inkubátorban az egyik baba, miután Halima Cisse kilences ikreknek adott életet a marokkói Casablancában 2021. május 5-én (Fotó: Jalal Morchidi / Anadolu Agency via AFP)

Az újszülötteket császármetszéssel segítették világra, súlyuk 500 gramm és 1 kiló között volt. Jelenleg inkubátorban vannak, és a várhatóan további két hónapig kell a kórházban maradniuk. A babák naponta 6 liter tápszert és 100 darab pelenkát fogyasztanak.

A 26 éves anya egy privát szobában van a kórházban, és mindennap meglátogatja a kicsiket. Az édesapa nagyon boldog, de a koronavírus miatt nem utazhatott, így egészen július 19-ig nem láthatta a gyerekeit és a feleségét.

A házaspárnak már van egy két és féléves kislánya, így összesen már 10 gyerek van a családban. Ám hiába nőtt hirtelen óriásira a família, nem zárták annak a lehetőségét, hogy még vállaljanak gyereket.

(LadBible)

Ikrek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top