Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Természetes úton hozta világra hetes ikreit egy iraki nő

A 25 éves nő, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, hat kislánynak és egy kisfiúnak adott életet.

A nem mindennapi szülést követően az édesanya és hét kisbabája is jól van, mindannyian egészségesek – írja tudósításában a Khaleej Times, amely kitért arra is, hogy a térségben ez az első olyan eset, hogy egy anya hetes ikreknek adott életet. A hat kislány és fiútestvérük természetesen úton jöttek a világra az iraki Al Batoul kórházban – derül ki a tudósításból.

ikrek hetesikrek irak

Kép forrása: Instagram

Közben a Daily Mail című brit bulvárap azt is tudni véli az esettel kapcsolatban, hogy az ikrek szüleinek már van három idősebb gyermeke is. Az apa azt is elárulta, feleségével nem tervezték, hogy bővítik a családot, most mégis 10 gyermekük van, akikről gondoskodniuk kell majd.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

. " في سابقة فريدة من نوعها.. عراقية تلد 7 توائم شهد العراق واقعة "فريدة" لم تحدث في بلاد الرافدين من قبل. وقالت مواقع إخبارية محلية، وفق ما نقلت سبق إن سيدة عراقية أنجبت سبعة توائم في محافظة "ديالى"، وأن الأم وأطفالها جميعًا في حالة صحية جيدة. وأصدرت دائرة "صحة ديالي"، بيانًا للإعلام بهذه المناسبة، أمس الاثنين، قالت فيه: ولدت سيدة اليوم في مستشفى البتول التعليمي بالمحافظة سبعة توائم هم ذكر واحد وست إناث. وبحسب "السومرية نيوز"، أشارت الدائرة في بيانها إلى أن الولادة كانت طبيعية بمستشفى البتول التعليمي، مؤكدة أن الأم والأطفال بحالة صحية جيدة. ونقلت شبكة "رووداو" الإعلامية، عن مدير إعلام صحة ديالى فارس العزاوي، تصريحه بأن ما حدث يعتبر "سابقة فريدة من نوعها على مستوى العراق".

الرمس نت (@alramsnet) által megosztott bejegyzés,

A világon az első olyan hetes ikrek, ahol mind a hét kisbaba életben is maradt, 1997-ben születtek az iowai Des Moinesban. Az ikrek szülei, Kenny és Bobbi McCaughey azután lettek világhírűek, hogy nem egyeztek bele abba, hogy az orvosok szelektív abortusszal csökkentsék a születendő gyermekeik számát. A szülők úgy vélték, nem az ő feladatuk eldönteni, melyik gyerek maradjon életben, ezért a sorsa bízták őket.

Címlap

top