nlc.hu
Család

Holnaptól kérhető a harmadik dózis vakcina koronavírus ellen

Holnaptól adják be a harmadik vakcinadózisokat

Ehhez csak időpontot kell foglalni.

Augusztus 1-től jelentkezhetnek a magyarok a koronavírus elleni vakcina harmadik dózisáért, ha a korábbi – jellemzően a kínai Sinopharm vakcinával elvégzett – oltások ellenére nem alakult ki a védettségük.

Az RTL Klub híradója szerint a korábbiakkal ellentétben a harmadik oltáshoz nincs szükség regisztrációra, csupán időpontot kell foglalni az EESZT weboldalán keresztül.

A csatorna riportere ezzel még a tegnapi nap során, az erről szóló hír megjelenését követően próbálkozott, ám akkor a rendszer még nem engedte az időpontfoglalást. Később az oltási munkacsoport jelezte, hogy a foglalási lehetőség hamarosan működni fog.

Holnaptól kérhető a harmadik koronavírus elleni oltás

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A csatorna rámutatott, hogy az EESZT-ből letölthető a magyar oltási igazolás európai uniós változata is, ám azzal csak azok utazhatnak másik EU-országba, akik az unió által elfogadott vakcinát kaptak.

Az RTL Klub híradója rákérdezett, hogy mi a helyzet azokkal, akik két, az EU által nem elfogadott vakcina után egy megfelelő harmadik dózist kapnak, ám a szabályozás értelmében erre csak akkor lenne lehetőségük, ha kapnának egy negyedik adagot is az unió által engedélyezett készítmények valamelyikéből.

További cikkeink a koronavírus járvány témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top