nlc.hu
Család

2,5 éves a világ legfiatalabb lovasa - videó

Nahát: egy 2,5 éves tokaji kislány világ legfiatalabb lovas versenyzője – videó

A tokaji kislány mindössze 2,5 éves, de már fantasztikusan lovagol.
lovas, lovaglás

A Tényekben mutatták be Teklát, aki még beszélni sem tud, lovagolni azonban annál inkább. Már féléves kora óta él a lovak bűvöletében, a kicsi hétvégente lovas versenyeken indul és legtöbbször nyerni is szokott. Ő a világon a legfiatalabb versenyző.

iframe width="640" height="266" src="https://tenyek.hu/embed/13369_vilagszam-a-ket-es-fel-eves-lovaslany" style="border:none;" allowfullscreen allow="autoplay; fullscreen; picture-in-picture; xr-spatial-tracking; encrypted-media">

Amerikában él egy kisfiú, de ő hároméves korában nyert először versenyt, Tekla még nála is fiatalabb,hamarosan a Guinness rekordok könyvébe is bekerül. Az édesanyja a videóban azt mondta, hogy sok olyan dolog van egy versenyen, ami elvonja a figyelmét egy ilyen kicsi gyereknek, de Tekla megrendíthetetlen.

A szakemberek szerint kétélű dolog ilyen korban versenyeztetni a gyerekeket, mert még fejletlenek, nem tudnak előre gondolkozni, tervezni, ugyanakkor fejleszti az egyensúlyérzéküket, az önállóságukat. Tekla lovas családban született, de az édesanyja nem erőlteti a versenyzést, a lovaglást, azt viszont fontosnak tartja, hogy a kislány tisztelje az állatokat. 

Fotó:  Pexels

Még több tehetséges gyerek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top