nlc.hu
Család

Meghalt egy 2,5 hónapos baba az ügyeleten

Az orvosi ügyeleten halt meg egy két és fél hónapos baba

A dél-magyarországi településen élő szülők nem értik, miért nem vették észre a szakemberek, hogy nagyobb lehet a baj, és veszélyben a kisbabájuk élete.
Kisbaba

Szörnyű tragédia ért egy fiatal dél-magyarországi párt: május 19-én született első gyermekük két és fél hónapos korában meghalt – írja a Blikk.

A kislányt szívproblémái miatt egy hétig vizsgálták születése után, de aztán hazaengedték. A szülők azt hitték, minden rendben van, de július 21-én megtörtént a legrosszabb.

Fürdetéshez készültek, amikor észrevették, hogy picit hidegebb a baba teste. Beöltöztették, nem sírt, nyugodtan viselkedett, de nem volt étvágya. Ekkor még nem gondolták, hogy bármi baj lenne. Aztán amikor elaludt, gyorsabban, nyögdécselve vette a levegőt, ezért a kislányt bevitték az orvosi ügyeletre.

A vizsgálaton kiderült, oxigénhiányos állapotban van. Felültették, én pedig simogattam és próbáltam nyugtatni, aztán kiküldtek a vizsgálóból. A szakemberek fel-alá járkáltak, majd közölték, hogy a kisbabámat újra kellett éleszteni, most pedig az életéért küzdenek. Egy kis idő múlva pedig jött a lesújtó hír: sajnos, nem tudták megmenteni az életét

– mondta a lapnak fiatal nő.

A kislányt két nappal a halála előtt látta a védőnő, a háziorvoshoz pedig két nappal később mentek volna. A boncoláskor kiderült, súlyos szívbetegséggel küzdött. A szülők nem értik, ha már valami nem stimmelt a szívével, miért nem vették észre a szakemberek, hogy nagyobb lehet a baj. Állítólag csak szívtranszplantációval lehetett volna segíteni rajta.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Charles Deluvio)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top