nlc.hu
Család

Címmel ellátott dobozban hagyta magukra a kiscicát

Út szélén hagyta a kiscicákat, csak a címet felejtette a dobozon a füzesgyarmati állatkínzó

A füzesgyarmati férfi egy olyan dobozban hagyott magára hat kiscicát, amelyen rajta volt a lánya neve és címe.
Magukra hagyott kiscicák

Állatkínzás miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 48 éves füzesgyarmati férfi ellen, aki az út szélén hagyott kiscicákat.

A férfi július 13-án egy nyitott kartondobozban hagyta a hat darab, öt-hat hetes kölyökmacskát Füzesgyarmat külterületén az út mellett.

A kismacskák alultáplált állapotban voltak, a kiszáradás jeleit mutatták, herpeszvírus okozta szemgyulladásban szenvedtek, illetve bolhásak és fülrühesek is voltak. Az út mentén, gondozás nélkül két-három napon belül bizonyosan elpusztultak volna – írja az ügyészség.

Nem volt nehéz megtalálni az elkövetőt, ugyanis a papírdobozon rajta volt a lánya neve, címe és telefonszáma. A kiscicák a füzesgyarmati mezőőr és az állatorvos segítségét követően menhelyre kerültek.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a tettét beismerő férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje a bíróság.

(Kiemelt kép: Ügyészség)

Állatkínzás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top